Paragnost Eddie en Consulenten

In balans brengen van de keelchakra

In balans brengen van de keelchakraIn balans brengen van de keelchakra. Veel mensen hebben moeite met hun eigen stem, hun eigen klank en de trillingen die hun stem creëren. De oorzaken hiervan kunnen te maken hebben met commentaren uit het verleden maar ook in zichzelf zitten.
Een klanktherapeut is in staat om onze sterke en zwakke kanten waar te nemen, afhankelijk van de ontbrekende of dominante tonen in onze spraak. Die houden verband met de gezondheid en het welzijn van ons fysieke lichaam. Je hoeft uiteraard geen klanktherapeut te zijn. Als je heel goed kunt luisteren, kun je heel veel informatie halen uit de manier waarop iemand zich uitdrukt.
Onze stem kan ons leven veranderen, maar vaak vergeten we hoe effectief we kunnen zijn als we duidelijk, helder en transparant communiceren. We horen wel wat iemand zegt, we ontdekken de diverse lagen in en achter de woorden en waar soms waar een masker wordt voorgehouden.
De keelchakra is verbonden met communicatie, expressie en creativiteit. Een vloeiend auraveld helpt de keelchakra goed te functioneren en voedt onze communicatieprocessen.
Een geblokkeerde keelchakra kan leiden tot depressie en suïcidale gedachten. Ook op fysiek niveau kunnen langdurige blokkades in de keelchakra en de kosmische doorstromingspassage (achterkant van het lichaam, ter hoogte van de keelchakra voorkant van het lichaam) tot cystes, gezwellen en tumoren leiden. In een vorig blog verwees ik naar het bijna obsessieve gedachtengoed ‘goed te moeten aarden.’ Aarden maar goed, en vergeet de rest?
Je kunt al aardig wat voor jezelf doen door te voelen wat je inslikt in je communicatie, waar je je niet uitdrukt uit angst voor mogelijke gevolgen, waar je je creativiteit onderdrukt, waar je jezelf laat onderdrukken.
We projecteren een beeld van onszelf met onze stem of de afwezigheid ervan.
Misschien is het masker dat we dragen een reeds lang achterhaald programma op basis van de victoriaanse ethiek van ‘kinderen moeten gezien, maar niet gehoord worden.’
Anderzijds zijn er ook diegenen die zich excessief uiten, zogenaamd zeer communicatief zijn dan wel explosief. Zijn diegenen dan vrij van een blokkade? Neen. Het zowel naar binnen houden als het naar buiten gooien van gedachten, emoties en gevoelens zijn een signaal van innerlijke disbalans.

Turkoois, edelsteensilicia, chrysocolla, saffier en smaragd brengen de keelchakra in balans. Ze hebben een heel zacht effect op de keelchakra en de kosmische doorstromingspassage. Chrysocolla heeft het weldadige werking op angst, en edelsteensilicia is heel goed geschikt om de keelchakra in balans te brengen. Turkoois beschermt tegen straling.
Maak je zelf graag een edelsteenelixer dan kun je saffier en smaragd combineren. Je kunt dit elixer nog sterker maken met een aantal kwartspunten in een fles met de punt naar binnen. Heel eenvoudig toe te passen. Je neemt zuiver bronwater en je legt de kristallen ongeveer 3 uur in de zon of je laat de kristallen in het daglicht staan). Daarna haal je de kristallen uit de fles en drink je het elixer met kleine teugjes in de loop van de dag op.
Je kunt het zelfgemaakte elixer voor een tijdje bewaren met pure brandewijn. De helft brandewijn en de helft elixer. Gebruik wel een donker flesje, liefst blauw en bewaar op een koele, donkere plek. Blauw is de kleur van de keelchakra, heeft een krachtige positieve invloed op onze hersenen, heeft een kalmerend effect en nog veel meer!

Inspirerende klankgroet
Mieke Box 45