Paragnost Eddie en Consulenten

Hoeveel onderdrukte dingen draag jij mee?

Hoeveel onderdrukte dingen draag jij mee?Hoeveel onderdrukte dingen draag jij mee? Met de vraag hoeveel onderdrukte dingen je met je meedraagt, verwijs ik niet naar de kwantiteit, want de hoeveelheid is niet te vertolken in een cijfer. Precies omdat het leven binnen de Matrix op zich dat is wat vanuit volledige vrijheid onmogelijk is. Vrij zijn is veel meer dan vakantie nemen, intekenen voor een cursus, pootje baden. In die vermeende vrijheid zitten we vast aan voorwaarden, om te beginnen moeten we voor alles betalen en we vinden dit allemaal normaal. Als we kijken naar de basisrechten, de oerrechten van de mens klopt dit helemaal niet. En toch lopen we verder mee, mopperend en klagend dat het leven duur is. Het leven is niet duur. Het leven kost niets en is gratis. Alles maar dan ook werkelijk alles wat ons leven bepaalt ligt in handen van de machtige elite. Je kunt dan wel opperen dat we hier toch niets kunnen aan veranderen en we kijken de andere kant uit. De andere kant uitkijken zal inderdaad niets veranderen, omdat de verandering al begint met het willen zien wat er werkelijk op aarde gebeurt.

We dragen duizend-en-een gigantisch onderdrukte dingen met ons mee. Wat we hier in dit leven in hoofdzaak komen doen is ons bewust worden van de impact ervan en daar de lagen waar we contact mee maken, loslaten en veranderen. En of dat zo gemakkelijk is? Neen. Mocht het zo gemakkelijk zijn, dan zouden we geen reden meer hebben om te mopperen en te klagen en toch zoeken we opnieuw naar surrogaatmiddelen die ons hopelijk zullen redden of die ons verdoven.

Waarom worden zoveel dingen geconsumeerd, het maakt niet uit wat. Want ook daar worden we misleid. Neem een pilletje, dan slaap je lekker of raak je van je depressie af. Neem je een slokje teveel, dan word je al snel als een zuipschuit gezien. Eet je je buikje rond, nou ja, je voelt je voor even verzadigd en ondertussen voed je jezelf om de pijn van de leegte te vullen. Iedereen zoekt op zijn manier naar vervulling, alleen is het effect verdovend en afleidend. We dragen al zoveel eeuwen rotzooi met ons mee, we zijn al door zoveel ideologieën en idealen heengegaan, we hebben al zoveel onzin opgestapeld. We hebben hier niets te leren, maar alles los te laten om ons te herinneren dat wij de allergrootste scheppers zijn.

Zoveel boeken en seminars om je te leren uit de onderdrukking te komen, om jezelf te bevrijden. Deels kun je dit gevoel en die ervaring hebben en daar ook in het moment heel gelukkig en blij mee zijn. Maar het duurt niet zolang of je gaat opnieuw op zoek naar loslaten. Je voelt je ontgoocheld, want je had al zoveel gedaan en je dacht dat nu wel klaar was. Bevrijding, voel je, gaat over iets heel anders en daar kom je telkens net niet bij.

Door onbewustheid wordt het spelletje in stand gehouden. Ook al denken we al heel ver in ons bewustzijn te zitten. Het is het bewustzijn binnen de Matrix. Willen we onszelf losmaken uit de fundamentele onderdrukking, dan is de aanpak ervan veel grootser dan verteld wordt. Lees dit blog als een oprechte uitnodiging om veel en veel verder te kijken, verder te gaan dan waar de overgrote massa stopt. Dit is niet de manier van leven waarvoor velen niet voor kiezen, maar niet weten hoe die eerste te stap te zetten.

Warme inspirerende hartegroet
Mieke