Paragnost Eddie en Consulenten

Heb jij zelfvertrouwen?

Een van de moeilijkste dingen in het leven van een mens is zelfvertrouwen. Zeker als je vol met butsen en builen zit.
Als je veel hebt meegemaakt en daardoor nog dagelijks geconfronteerd wordt met je verleden en dus ook met je pijnstukken is het één van de meest lastige dingen om te behouden. En hoe hard je ook je best doet om in je gevoel te blijven staan er hoeft maar iets te gebeuren waardoor je het gevoel hebt dat je het liefst weg loopt uit een situatie.

Een troost is dat het ook bij mensen met een hoge functie voorkomt die bv voor de keuze staan om een belangrijke beslissing te nemen. Niemand is uitgezonderd in deze. We hebben dus allen te zijner tijds een gebrek aan zelfvertrouwen.
Anders is het als je zelfvertrouwen mist op elk moment in je leven. En daarom vaak dingen niet kan of durft uit angst. Faalangst is één van de dingen die nog al eens een probleem kan veroorzaken omdat het heel veel kan voorkomen in verschillende situaties. Meestal heeft dit soort angst ook weer te maken met perfectionisme door de dingen te goed willen doen en daardoor de angst te ontwikkelen dat het toch niet lukt.

Liefdesrelaties hebben ook veel te lijden door een gebrek aan zelfvertrouwen en de meeste problemen tussen partners ontstaan juist daardoor.
Zolang jij geen vertrouwen hebt in de relatie zal je steeds dat angstige gevoel hebben dat je gekwetst zal worden. Of je verlaat je partner vóór hij jou verlaat. Je bent het zo gewoon dat je bedrogen of verlaten wordt of dat je geen aandacht krijgt in een relatie daardoor ga je relaties aantrekken die je hetzelfde gevoel geven.

Meestal zoek je een partner met een heel andere levensstijl die jou dan een gevoel van onveiligheid geeft.
Zelfs als het niet zo is en dat de partner juist wel een veilige basis geeft ga je dit gevoel en deze relatie boycotten en probeer je lastige situaties te forceren en uiteraard stoot je daarmee je partner af. Dan is het bijna onmogelijk om de relatie te laten werken. Dan kan het zo zijn dat liefde niet meer genoeg is want dit houdt geen enkele partner uit zonder daar gezondheidsproblemen door te krijgen. Als de partner jou dan uiteindelijk verlaat kruip jij in je slachtofferrol en zegt dan ‘’ik wist het wel mijn gevoel bedriegt mij nooit’’

De ware reden van de breuk is dan dat je totaal geen zelfvertrouwen had om deze relatie te doen slagen. Werk daar aan en wees eens eerlijk naar jezelf toe. Niemand kan dit uithouden in een relatie omdat dit heel veel energie kost en er geen vrijheid van leven meer is.
Als je in verschillende relaties hetzelfde hebt meegemaakt en of je vaak bedrogen bent geweest of kleingehouden door je partner kan dit je zelfbeeld aardig beschadigen.
Het kan zijn dat je heel hard hebt moeten vechten om je hoofd boven water te houden en dat er op geen enkele manier begrip was voor je situatie omdat je met een zeer egoïstisch controlerend mens hebt geleefd die door zijn masker een heel ander beeld liet zien dan op de werkelijk gestoeld was.

Je voelde je onbegrepen en angstig en zeer verdrietig en daardoor heb je niet alleen een laag zelfbeeld ontwikkelt maar ben je ook zeer wantrouwig geworden naar alles om je heen.
Zodoende kun je nieuwe situaties ook niet goed beoordelen en heb je al gauw argwaan naar alles en iedereen om je heen. Je kunt dit gevoel niet objectief delen omdat daar veel te veel pijn onder zit. Je nieuwe partner begrijpt niet wat de reden is van je negatieve gedrag en jij projecteert alles op hem of haar. Zelfs een partner die stevig in de schoenen staat moet van goede huize komen om deze zware energie aan te kunnen. Want de laag negatieve energie die onder de pijn zit is zeer destructief en kan elke relatie om zeep helpen en meestal gebeurt dit dan ook.

De partner krijgt veel te verduren en ook al is de liefde nog zo groot van de partner er kan eenvoudigweg geen manier worden gevonden om het vertrouwen te winnen. Je kan onbewust zijn van deze gevoelens maar meestal geeft de partner wel aan dat er iets niet klopt en dat er een probleem is waar aan gewerkt mag worden. Ontken je dan de problemen waar je in zit met je partner en geef je de zwarte Piet aan hem/haar dan is een steeds grotere af gescheidenheid van elkaar en uiteindelijk werkt zo een relatie niet meer.

Zelfvertrouwen kan alleen maar groeien door er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. Zoek de knelpunten op en kijk eerlijk naar jezelf ipv onredelijke uitvallen te hebben naar degene die je lief is. Eens zal je weten waar je met jezelf naar toe moet, waar je aan kan werken en waar je los kan laten in liefde.
En tot die tijd wees aub eerlijk naar degene die je aankijkt in de spiegel want ook al is je partner niet volmaakt en heeft ook nog werk te doen ’’en wie niet’’ een gebrek aan zelfvertrouwen en een laag zelfbeeld werkt nooit in een relatie. Als de daaruit voortkomende problemen alleen maar op de partner worden geprojecteerd uit angst voor verlies of dergelijke dan is er geen één relatie die je kan houden zonder problemen te hebben met elkaar.

Geef jezelf een kans op herstel en leer dat elke situatie anders is en dat het verleden je gemaakt heeft tot wie je nu bent maar dat je de scherpe kanten er toch wel mag afvijlen.
Je mag de ander zien als een uniek wezen met alle liefde die hij/zij voor jou voelt want als je eerlijk bent met jezelf weet je dat het niet makkelijk is voor de ander en leer daar ook eens naar kijken in liefde. Zo kun je groeien naar elkaar en volledig verbonden zijn samen.

Als je hier eens over wil praten met mij schroom dan niet om contact op te nemen paragnost-Eddie box 68.

Warme groet,
Eliza-Lis