Paragnost Eddie en Consulenten

Goede ademhaling, belangrijk

Ademhaling het lijkt zo vanzelfsprekendAdemhaling het lijkt zo vanzelfsprekend, toch is dat het niet. Met name de bewuste ademhaling kan heel lastig zijn. Vooral het vasthouden van een goede ademhaling.

Het begint met het bewust zijn van de adem. Hoe haal je adem? Waar haal je adem? Lang of kort? De inademing of uitademing? Wat doet het met je? Ben je nu nog met je gedachten aan de haal of is dat even gestopt? Dat malen of in je hoofd blijven hangen!

Er zijn tal van mogelijkheden waarbij ademhaling wordt gebruikt, denk maar eens aan zingen, meditaties, yoga, stress, hyperventilatie, hypnose etc.

Ademhaling heeft ook te maken met zuurstof, eigenlijk staat alles met ademhalen. De zuurstofregeling in je fysieke lichaam is van belang, denk maar eens aan het simpele feit dat je hersenen zuurstof nodig hebben. Niet alleen de hersenen, de organen het is letterlijk levenslucht.

Bewust ademhalen wordt ook gebruikt om uit de gedachten te komen. Hoewel men vaak bij meditaties te horen krijgt, zet de gedachten op een wolkje en laat maar wegdrijven, is de concentratie op ademhalen makkelijker! Adem in …. Hou vast, Adem uit … Hou vast

Hoog ademhalen, laag ademhalen, middenrif ademhalen, door de anus ademhalen, door de voeten ademhalen, door de neus of de mond het klinkt makkelijk, maar oefening baart kunst.

Door eerst te visualiseren kan het makkelijker worden om dergelijke ademhaling toe te passen. Gewoon de ogen sluiten en voor te stellen dat het zo is. Natuurlijk is het meest eenvoudige gewoon ademhalen door de neus of de mond.

Toch is dit best nog lastig … Probeer maar eens eerst via de mond in te ademen en dan via de neus uit te ademen … Valt tegen?

Je zou er bijna hyperventilatie van krijgen. Het is niet de gewoonte, daarbij komt er naast zuurstof ook lucht binnen … dat is niet fijn!

Een manier om laag adem te halen; adem in door de neus, terwijl je dat doet duw je de buik onder de navel omhoog, leg je hand maar eens onder de navel en de andere hand op de borst. Zo ga je het verschil voelen. Soms is even een beetje hulp nodig voordat het vanzelf gaat.

In het vluchtige gestreste leven, ademen veel mensen te hoog. Bij de borst, het is dan best lastig om gelijk richting buik te gaan. Probeer dan eerst eens via de middenrif te ademen, ook hierbij kan het helpen om de handen op de middenrif te leggen.

Ademhalen via de anus is eigenlijk alleen voor mensen die zeer geoefend zijn, indien je dat niet bent, sla het over.

Een leuke manier is de voeten voor te stellen als poreus, deze ademhaling heeft als voordeel dat men ook direct gegrond of geaard raakt. Laat de ademhaling maar eens heen en weer gaan, tussen de voeten en de tweede chakra (het punt onder de navel) dan weer verder naar het hoofd of de kruinchakra en weer terug.

Ademhalen, probeer het af en toe bewust te doen!

Medium Esther