Paragnost Eddie en Consulenten

De thymus en het hartchakra

De thymus en het hartchakraDe thymus en het hartchakra. De thymus die midden in de borst is gelegen en dicht bij het hart is, speelt een belangrijke rol in de bescherming van ons lichaam.We krijgen steeds meer en meer te maken met vervuiling op grootschalig niveau. Vervuiling gaat heel ver.

Uit onderzoek is gebleken dat de thymus ook in ons volwassen leven een belangrijk onderdeel van onze biologische verdediging en ons immuunsysteem is. De toenmalige gedachten van artsen dat de thymus kleiner en kleiner werd en geen rol meer speelde voor volwassenen is dus al lang achterhaald.

Het is dus onze zaak om heel goed voor onze thymus ’chakra’ te zorgen, omdat deze door de toenemende vervuiling ons afweersysteem kan aantasten.
De thymus produceert hormonen, thymosinen genaamd. Velen zullen uit een bloedonderzoek die hormonen herkennen als T-cellen, speciale lymfosieten die belangrijk zijn voor het immuunsysteem.

Ze zijn verbonden met de lymfstroom door het lichaam en houden op energetisch vlak de energiestromen in de gaten. Als je je moe voelt, kan het volstaan om heel zachtjes op de thymus te tikken, met een rustige in- en uitademing.

Je kunt zelf de thymus aandacht geven door de verbinding te maken van je hartchakra en de thymus. Je hoeft daar geen speciale handelingen te verrichten; via visualisatie kun je deze twee krachtige liefdes- en vitaliteitsplekken verbinden met een zachtroze/blauwe kleur.

Heb je het moeilijker om te visualiseren, plaats dan zachtjes je twee handen op je hart en het midden van je borstbeen. En adem heel eenvoudig en rustig in en uit.

Voor kristallenliefhebbers kan de beschermende turkoois of de tijmkleurige suguliet een heilzaam effect geven.

Voor yogi en/of yoga-liefhebbers zijn er meerdere asana’s die de borstkas uitbreiden.

Er zijn veel mogelijkheden om zorg te dragen voor je fysieke lichaam. Doen wat goed voor je voelt, is altijd nog het beste.

Inspirerende hartegroet
Mieke Box 45