Paragnost Eddie en Consulenten

De Energieën

De EnergieënDe laatste dagen van juli en eerste dagen van augustus valt het me op dat ik veel klanten aan de lijn heb, met ouders die in het jappenkamp geïnterneerd  waren of gedwongen aan de Birma lijn gewerkt hebben.

Andere diepe en heftige trauma’s ook!

Dat hier onmenselijke situaties hebben plaats gevonden, lijkt soms nog niet altijd even goed tot iedereen door te dringen. Dat deze ouders getraumatiseerd zijn (geweest) voor de rest van het leven is niet zo heel moeilijk als je je bedenkt wat deze mensen hebben meegemaakt.

Een aparte wending is dat kinderen van deze ‘ouders’ vaak later in hun leven trouwen met een militair of bijvoorbeeld een oorlogsjournalist. Of zelf een van deze beroepen gaan uitvoeren.

In eerste instantie past het bij mij en het werk dat ik doe, dus niet echt verbaasd, totdat ik me realiseer dat 15 augustus eraan komt. De herdenking van o.a. bovenstaande.

Een onmeetbaar respect heb ik als ik deze ouderen zie, van sommige weet wat zij hebben meegemaakt in hun leven. Er wordt niet over gepraat…

De energie is een combinatie van trauma, overlevingsdrang, trots, pijn en veel meer.

Velen tradities zijn verloren gegaan, veel kennis van culturele zaken is niet over gedragen. De kop in gedrukt waarschijnlijk.

Grenzen stellen, afbakenen. Het is niet altijd mogelijk. Op zoek gaan naar de verloren culturele zaken. Die dan ook soms weer angst kunnen oproepen of pijnlijke herinneringen. Misschien wel vragen of zelfs boosheid waarom is dat ‘ons kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen’ niet verteld. Hoe kan het dat we niets weten?

De oosterse cultuur is vol met mystiek, velen hebben wel de klok horen luiden, maar weten absoluut niet waar de klepel hangt. Het staat een ieder vrij om te vragen, te onderzoeken. Wees wel voorzichtig met deze generatie vragen te stellen. Zij zijn immer niet voor niets zo gesloten. Ze hebben geleerd en ervaren dat zwijgen beter is. De pijn willen zij niet overdragen! De mystiek waarschijnlijk wel!

Dus vragen over wajangpoppen, krissen, salamanders etc. De taradja huizen daar is veel over te vertellen en de mystiek samen met alle energieën is meer dan interessant.