Paragnost Eddie en Consulenten

Contact met overledenen

Contact met overledenenJe kan een dierbare overledene voelen door fijne herinneringen voor de geest te halen. Hoe zag je dierbare eruit, hoe was zijn/haar stem, hoe bewoog hij/zij, hoe rook hij/zij? Geuren roepen meestal sterke herinneringen op; aftershave, parfum, de geur van een baby, sigaren (mijn papa), bloemengeur enz. Wat je voelde toen je samen was, voel ook de emoties die hij/zij had. Stuur je geliefde dierbare liefde en luister naar de boodschap die hij/zij misschien voor je heeft. Je kan ook nog op een andere manier contact maken door naar een rustige plek in de natuur te gaan, aan je dierbare te denken met wie je verbinding wilt leggen en met hem/haar te praten. Op die manier breng je zijn Essentie terug. Het is eenvoudig en makkelijk en het kan ook intens zijn.
Wanneer je aan een dierbare overledene denkt, is het alsof je de telefoon neemt en het nummer draait. Je doet een telefoontje waarin je enkel liefdevolle gedachten uit. Soms gebruiken dierbaren onze gedachten om ons te laten weten dat ze in de buurt zijn en ons begroeten. Het gebeurt vaak dat ik met iets bezig ben en plots aan mijn overleden vadertje denk, mijn overleden gynaecoloog met wie ik een onuitgesproken maar wel heel sterke zielsverbinding had/heb, mijn beste vriendin die genezen was van leukemie en vele jaren in haar huisje alleen overleden is en nog wel enkele dierbaren die zich vaker aanmelden.
Een gebed is een krachtige en mooie manier om verbinding te maken, ook een kaarsje branden of contact maken met de eeuwige liefde van de Essentie is een heel sereen gebeuren. Bidden dat je dierbaren blijven groeien in licht en liefde.
Onze dierbaren maken op veel manieren duidelijk dat ze met ons willen communiceren. Toen ik vorige week een ganse week mijn consulten in de tuin deed, zag ik elke dag dezelfde witte vlinder en ik wist meteen dat hij mijn lieve vadertje was. Ik hoorde in mijn gedachten dat hij zich bevrijd en vrij voelde. In zijn aardse leven was mijn vadertje een man die heel graag vrij wou zijn door op reis te gaan, andere culturen en mensen te leren kennen. Hij zei vaak: ‘Lieverd, leef je eigen leven en laat je nooit vastzetten door iemand‘. Ik snapte heel goed wat hij bedoelde. Mijn vadertje heeft niet het leven geleid dat hij heel graag wou, omdat hij zoveel rekening hield met mijn moeder, die enkel oog had voor de klanten van de winkel, de tuin, en kuisen. Haar wereld was eigenlijk heel beperkt en klein en nu ze 84 is, is haar wereld nog kleiner. Ik oordeel niet, het is zoals het is. Mijn vadertje manifesteerde zich na zijn overgaan heel duidelijk als een witte prachtige vlinder. Dierbaren kunnen zich ook manifesteren via vele natuurverschijnselen, geuren, gevoelens, gedachten, geluiden. Sommigen vinden het manipuleren van elektriciteit gemakkelijk en niet zo verwonderlijk, omdat elektriciteit een vorm van energie is.
Mensen vragen me wel eens dat ze lichten hebben zien flikkeren of aan- en uitgaan zonder dat er iemand aanwezig is in de kamer.
Ik herinner me de dag dat ik met mijn jongste dochter bij onze huisarts zat te wachten. Die dag zat zijn wachtkamer bomvol en op een bepaald moment keken we allebei naar de klok in de wachtkamer. De wijzers van klok begonnen in een onwezenlijk tempo vooruit te lopen. We keken allebei met een verbaasde blik naar elkaar. Ik wist dat dit geen toeval kon zijn. Ik vertelde aan mijn huisarts wat we hadden gezien maar hij deed het af als ‘toeval’ en wel ‘vreemd’. De klok stond uiteindelijk terug op het exacte uur. Dit gebeuren liet me niet los, dus ik ging me na thuiskomst afzonderen en stelde me open om de betekenis van deze wel vreemde gebeurtenis te begrijpen. Mijn dierbaar overleden gynaecoloog kwam door en de krachtige liefdevolle boodschap die ik hoorde was heel gevat: ‘Je hebt geen tijd meer te verliezen’. De tranen stroomden over mijn wangen, want hij was na een laatste operatie dezelfde nacht overleden, op 36-jarige leeftijd. Het is een heel bijzonder en ingrijpend verhaal dat ik na zijn overgaan via een verpleegkundige afscheid kon nemen van hem, want het afscheid was voor familie en vrienden in bescheiden kring. Op het moment dat ik hem liefdevol een kus gaf op zijn reeds koud-voelend voorhoofd, zag ik in zijn rechteroog een traan over zijn gelaat glijden. Niemand begreep mijn rouwproces, want we hebben nooit maar een woord geuit over gevoelens die enkel onze ziel kende. Ik weet dat hij het druk heeft aan gene zijde met het werk dat hij op aarde met hart en ziel met zoveel liefde deed voor het ongeboren leven. De liefde die voor je iemand kan voelen overstijgt verliefdheid, zeker als die op zielsniveau doorleefd wordt.
Misschien is het wel om die reden dat ik heel intens leef en mijn kostbare tijd op aarde niet moet verspillen aan dingen die me afhouden van mijn levensmissie, zodat ik op een dag naar mijn thuisbasis kan terugkeren. Voorgoed.
Elke geest behoudt aan gene zijde zijn eigen unieke energie- ‘ vingerafdruk ‘, zijn persoonlijkheid.
Wanneer dierbaren doorkomen herkennen we hen nog steeds als hoe we hen gekend hebben op aarde.
Kinderen hebben een pure energie en staan er meer voor open om de Essentie van onze overleden dierbaren te voelen. Luisteren naar wat een kind ziet en doorkrijgt mag je ernstig nemen.
Soms zijn deze prachtige zielen heldere kanalen die ons helpen boodschappen te horen van overledenen. De boodschappen zijn heel puur, heel zuiver.
Ook via dromen kunnen dierbaren met ons communiceren. Tijdens onze dromen werkt onze bewuste geest niet meer en staan we open voor boodschappen uit gene zijde.
Liefde is de essentie en dooft nooit uit en onze dierbaren doen hun best om ons in geestelijke vorm te laten weten dat ze van ons houden.
Er is geen oordeel aan gene zijde, de verhalen dat dierbaren boos zijn, ons gedrag afkeuren, het niet eens zijn met onze keuzes kloppen in mijn gevoel en ervaringen niet. Aan gene zijde wordt alles anders net omdat er slechts liefde en licht is. Wij leven op aarde. Er wordt in deze zin teveel vanuit het aards niveau en aardse denken onzin verteld, vind ik, net om gevangen te blijven in oordelen, om ergens het gelijk te halen, anderen te manipuleren via het aanpraten van schuldgevoelens. En dat klopt echt niet.
Dit zou ons moeten aansporen om elke mogelijkheid aan te grijpen om contact te maken met onze dierbaren op aarde, hen zeggen hoe belangrijk ze zijn en hoeveel we van hen houden. Ook zou het ons moeten aansporen onze relaties te zuiveren. Situaties niet laten dooretteren, vrede sluiten met mensen terwijl ze nog op aarde zijn, in plaats van met spijt achter te blijven als ze overleden zijn. Verdrietig omdat je niet hebt gezegd wat je nog wou zeggen maar het ego liet regeren.
Omhels je dierbaren, elke uiting van liefde die je voelt. Deel het wat anderen er ook van vinden. Het gaat niet over anderen maar over jou.
Het zijn die ogenblikken van gedeelde liefde wat we meenemen als we overgaan. Hierdoor zullen degenen zich achterblijven zich herinneren dat de dood een tijdelijke, fysieke scheiding is, dat liefde oneindig veel sterker is dan de dood. We kunnen altijd verbinding maken met degenen van wie we houden; van geest tot geest, van Essentie tot Essentie, van hart tot hart.
Ik eindig dit blog met : ‘Tel de dagen niet, zorg dat de dagen tellen’.

Warme hartegroet
Mieke Box 45
www.miekecoigne.com