Paragnost Eddie en Consulenten

Rumi-wijsheid in liefde

Rumi-wijsheid in liefdeRumi-wijsheid in liefde. Opvallend wordt naar liefde gevraagd, naar liefde gezocht. Hoe ziet de gedroomde geliefde eruit, wat doet die geliefde, is die geliefde te vertrouwen, wil die geliefde trouwen, kinderen? Hoe ziet die ‘liefde’ eruit? Hoe wordt ‘liefde’ gezien? Wat laat ‘liefde’ zien? Wat laat ‘jij’ zien in ‘liefde’? Wat laat ‘liefde’ jou zien? Ik kan daar nog heel veel aan toevoegen, misschien kun jij jouw lijstje zelf wellicht verder aanvullen tot je hoofd niets meer verder kan verzinnen noch bedenken.

Rumi heeft over liefde iets heel raak over gedeeld en dat deel ik graag verder. Misschien stemt het je tot dieper invoelen, misschien niet. Resonerend met de diepere wijsheden van Rumi die stelt dat het niet onze taak is om naar liefde te zoeken, maar alleen alle hindernissen te zoeken die we voor onszelf hebben gebouwd om liefde te belemmeren, is dit blog een uitnodiging om de kracht van zelfliefde als ingang naar liefde te zoeken.

Over het algemeen neem ik waar dat er weinig bereidheid is om de innerlijke barrières in zichzelf te zoeken en die hindernissen te overwinnen. Verwoed worden de barrières bij de ander of anderen gezocht. De ander is het probleem, de ander wordt verondersteld te moeten veranderen.

Kiezen we nu voor de komende tijd voor de oude weg, de weg van wrok, boosheid, haat, kritiek. Of worden we stil, sluiten we onze lippen zodat ons hart kan spreken. Wanneer ons hart stil is, ontgloeit de ziel en stijgt de vlam op en verlicht ons hele leven.

Bewust loslaten van het verlangen om mensen te veranderen geeft ruimte om liefde in essentie te laten zijn en toe te staan.

Liefde geven en ontvangen vanuit onze bron, beseffend dat we samen een volmaakt toneelstuk spelen. Het niet langer afgeleid worden door wat er aan het oppervlak van ons leven gebeurt en op alles wat ons ‘overkomt’ waar te nemen vanuit onze essentie en niet te reageren vanuit emoties en/of ons denken, leidt ons naar een diepere staat van liefde. Liefde die niet gebonden is aan een iets-heid.

Het leven is een reis van en naar liefde. Laat het stromen.

Warme hartegroet
Mieke