Paragnost Eddie en Consulenten

Rebellen en je innerlijke rebel wakker kussen

Rebellen en je innerlijke rebel wakker kussenRebellen en je innerlijke rebel wakker kussen. Er zijn rebellen en rebellen. Voel jij jezelf een rebel of voel jij je eerder volgzaam? Je kunt in het laatste geval denken dat je weinig hebt met een rebel. Dat kan, want met een rebel kan je alles verwachten, behalve rust.
We willen ons veilig voelen in een schijnveilige afhankelijke wereld, risico’s nemen is voor waaghalzen, avontuurlijk zijn is voor onverantwoordelijke mensen.
Rebellen zijn het zout van de aarde, ook al worden rebellen niet altijd begrepen, de mensheid heeft vanwege hen enige hoop op het creëren van een hoger bewustzijn. Als we even terugkijken in de tijd, zijn er altijd rebellen geweest die de mensheid een duwtje in een ander bewustzijn bracht. Ook al zitten we nog steeds gevangen in het leven binnen de matrix, we moeten de hoop niet verliezen dat dit web ooit wel eens gaat scheuren.
Rebellen hoeven geen goeroes te zijn, geen bekende figuren, een grote mystici noch dichters. Rebellen vinden we in alle lagen van de mensheid terug en lopen meestal niet met pamfletten rond te schreeuwen voor veranderingen.
Rebellen zijn degenen die de eerste stap naar binnen maken en de verandering van binnenuit in gang zetten. Soms lopen ze wel even mee met buiten, maar al snel ervaren ze dat het innerlijke werk belangrijker is.
Rebellen hebben vaak het gevoel te vroeg te zijn geboren, hun tijd voor te zijn en dat is best frustrerend. Ze dragen een visie die nog niet zichtbaar is, maar wel op een zeer diep niveau gevoeld wordt. Helaas worden rebellen als fantasten en dromers gezien. In een wereld waarin regels en structuren nog steeds overheersen is niet echt plek voor dromers en fantasten en daar zorgen alle systemen wel voor. We weten dat voor de komende jaren heel wat structuren uit elkaar vallen.
Rebellen zijn bereid te veranderen van binnenuit, weten dat het vereren van anderen volkomen zinloos en nutteloos is. Dat is precies één van de verslavingen waar we ons moeten van losmaken, willen we vanuit onze unieke authenticiteit onze grootsheid herinneren en belichamen.
Als je bevriend wordt met die rebellen, kan iets van hun bevlogenheid, passie, geur in jouw wezen binnengaan. Het kan een zaadje in jou worden en op het juiste moment kan het voor prachtige bloemen en een geweldige geur zorgen.
In ieder van ons zit hoe dan ook een innerlijke rebel. Onze innerlijke rebel hebben we al lang geleden het zwijgen opgelegd; velen zijn ‘aangepast’ en gedragen zich zoals wordt verwacht. Ik heb vaak rebelse kinderen/jongeren gehad in mijn klasjes en ik begreep hun boodschap. Maar ik wist ook dat dit binnen het systeem afgestraft werd. Sommigen hebben zich niet aangepast en anderen weer wel.
Vroeg of laat zullen we de hele dwaasheid gaan inzien van het hebben van meer geld, meer macht. We zullen de onnozelheid gaan inzien van het hele idee van meer, omdat het meer niets anders brengt dan ellende. Het mist alle essentie van onze oorspronkelijke scheppingskracht in vrijheid om te zijn wie we werkelijk zijn.
Het ironische van dit alles is dat het enkel maar angst, vrees, beven, bezorgdheid en neurose geeft. Het maakt zelfs mensen geestelijk gestoord. Onze aarde is geworden tot één groot gekkenhuis. En wij, wij hebben rebellen nodig om de verandering samen te creëren.
Blijven we in de zandbak spelen en met zand en modder gooien naar elkaar, want dat is wat de donkere krachten heel graag in stand houden, of staan we op, wrijven we het zand uit onze ogen, kloppen we het zand van onze kleren, stoppen we met modder naar elkaar te gooien en stappen we kordaat en moedig uit die al veel te lang vervuilde vieze zandbak?
Ontwaken is geen sprookje, het is een ontwaken uit een leven lang in ballingschap en controle wakker worden en impliceert dat we echt verantwoordelijk worden/zijn van het leven dat we dan zelf kunnen creëren. We kunnen het niet meer verhalen op systemen, op mensen…op niemand meer. Eindelijk klaar met elkaar verhaaltjes te vertellen, in slaap te wiegen dat alles wel op een dag goed komt.
Tuurlijk mag je je omdraaien en terug in de zandbak springen en doorgaan met de oude spelletjes, maar de voorspelling hiervan is dat niemand daar gelukkig van wordt.
Maak je innerlijke rebel wakker en weet dat het oude je niets meer te vertellen heeft.

Inspirerende hartegroet
Mieke Box 45