Paragnost Eddie & Consulenten

Muziek voor het hart

Muziek voor het hartMuziek heeft een heilzaam healend effect op alles wat leeft.
Muziek was mijn allereerste en allergrootste passie. Ik heb mijn talenten als voormalig pianiste van niemand geërfd. Toch niet voor zover mijn stamboomonderzoek heeft uitgewezen.
Heel intuïtief ervoer ik van welke muziek ik rusteloos werd en welke muziek mijn hart raakte.
Ik had totaal geen kennis van de theoretische achtergrond rond trillingen en frequenties. Des te meer voelde ik heel diep. Het is pas later dat ik nieuwsgierig was naar de oorzaak van de reden waarom ik bij bepaalde muziek stiknerveus werd, mijn hart als een gek tekeer ging en me overprikkeld voelde. De afkorting HZ staat voor HERZT en betekent hart.
Zelf hou ik van een hele grote diversiteit aan muziek en ik kan ook echt uit mijn bol gaan, nog steeds. Ik zoek zelf wel de muziek uit waar ik me ook in kan uitleven of ik krijg een paar links door en laat me ook graag inspireren in muziek. Ik sta open en ofwel voelt het en raakt het, ofwel helemaal niet. Mijn lichaam resoneert met de trillingen van de muziek die ik beluister en als het goed voelt, voelt het goed. Dit blog gaat een stapje verder. Het gaat dus niet zozeer over voorkeuren in muziek, want we hebben allemaal onze eigen voorkeuren, eigen smaken.
Frequenties en decibels zijn niet hetzelfde, maar worden wel eens in één adem genoemd.
Uit een onderzoek van een gekende muziekonderzoekster Maria Renold is het effect op luisteraars met de verschillende frequenties getest. De testpersonen hadden geen voorkennis van trillingen of frequenties.
Ze heeft op basis van haar onderzoek de conclusie kunnen trekken dat de voorkeur gaat naar muziek met de grondtoon A in 432 HZ. Deze frequentie werd als heel vredig ervaren. De hogere frequenties 440 HZ en nog hoger werden als beklemmend ervaren. Deze dame liet zich eerder inspireren door de antroposofische inzichten van Rudolf Steiner, die ons waarschuwt tegen muziek gestemd op hogere frequenties. Ook hij was een voorstander van 432 HZ. Ook voor zangers zorgt die frequentie voor minder belasting op de stembanden. De wereldbekende Pavarotti is eveneens een voorstander van 432 HZ.
Ik ben ook te weten gekomen dat 440 HZ ingevoerd werd als standaard om agressie op te wekken op initiatief van nazi’s. Maar hierover zijn veel discussies ontstaan.
Nu is er nog heel wat meer te ontdekken over het belang van deze frequentie. 432 HZ is niet zomaar een getal en wordt verbonden op een nog dieper niveau met wie we werkelijk zijn.
Ik ervaar het als een heel jammere tendens dat onze kinderen, onze jeugd vooral die muziek te horen krijgen die hen uit hun essentie weghaalt. Dit terwijl er nu zoveel inzichten zijn over de effecten op het algemeen welzijn van de kinderen, de volwassenen van straks. Jammer dat ik ook vaker filmpjes zie voorbijschuiven waar kleutertjes net die muziek die boven de 440 HZ weg opgedrongen krijgen, tegen beter weten in.
En dit heb ik verder ontdekt in de literaire roman ‘ De Holist ‘ van mijn collega Bob (box 80). Het boek is inhoudelijk bijzonder divers dat ik het zelf meerdere keren heb gelezen. Het boek is in heel vlotte taal geschreven, niet hoogdravend, realistisch en heel inspirerend. Een boek dat mij nog sterker deed landen in mijn basis.
Wil ook jij graag straks dit inspirerende boek lezen?
Kijk en luister even mee naar wat enkele lezers en ikzelf te vertellen hebben over het boek ‘ De Holist ‘.
Geniet ook nog van de prachtige muzikale compositie (432 HZ ) van Jacqueline van Koolwijk.

https://www.voordekunst.nl/projecten/7879-boek-de-holist-1

Inspirerende hartegroet
Mieke Box 45
www.miekecoigne.com