Paragnost Eddie en Consulenten

Loslaten doe je om jezelf toe te kunnen laten

LoslatenLoslaten doe je om jezelf toe te kunnen laten. Het woord loslaten, kunnen sommige mensen niet meer horen, maar diep van binnen zouden ze dolgraag willen weten hoe ze het kunnen toepassen. Ze draaien overuren in hun hoofd, malende gedachten over de liefde, diegene die hun heeft verlaten, hun ex. Of diegene die ze leuk vinden, of die komen gaat. Want met name het loslaten van iets wat je lief is, vinden we als mens ongelooflijk lastig.

We vinden het zo extreem lastig, omdat we op datgene wat we zijn kwijtgeraakt of er nog niet is, geen grip op hebben en omdat het ons raakt in ons hart. Daarnaast zet het vertrek van een geliefde, al kies je er zelf voor, ons leven voor een tijd compleet op zijn kop. We raken iets kwijt, niet alleen een persoon, maar ook ons dagelijkse ritme en routine. Dat alles bij elkaar, zorgt er voor dat we het moeilijk kunnen loslaten en moeite hebben met het accepteren van de situatie zoals die is.

Als medium zeg je vaak tegen diegenen die je spreekt via de spirituele hulplijn Paragnost Eddie, laat het los, dat voelt de ander. Ik kan mij voorstellen dat voor veel mensen niet te begrijpen is. Want wat heeft loslaten van de ander nou te maken, dat die ander dat voelt? Dat werkt als volgt.

Als je met iets bezig bent, veel aan denkt, is het je dan al eens opgevallen, dat je het dan overal tegen gaat komen. En dat je daarom verbaasd bent. Je denkt na over een andere auto. Ongemerkt denk je daaraan in je onderbewuste en je bent op pad. En jawel, daar rijdt precies de auto die je in gedachten hebt. Ook toevallig!

Het is geen toeval, jij denkt er aan en dan verschijnt het. Zo werkt het dus ook met loslaten. Waar je aan denkt zend je uit en trek je naar je toe. Alleen diegene waar je zoveel aan denkt, die wil nu niet bij je zijn. Die is juist vertrokken en door er telkens aan te denken, duw je de ander van je af. Zodra je stopt met aan de ander te denken, gaat er iets in gang worden gezet.

De ander voelt dat je die loslaat, dat geeft voor jou niet alleen heel veel rust, het brengt ook bij de ander iets in beweging. Onbewust wordt opgepikt dat jij je aan het losmaken bent uit de verbinding. Als de ander dat niet wilt, die is er nu wel niet, maar dat wilt niet zeggen dat die jou niet meer wilt, gebeurt er bij die ander iets.

Die voelt dat die je kwijtraakt en het hart neemt het dan over van het ego. En dan komt er contact vanuit de kant van de ander. Indien niet, betekent het dat jullie niet voor elkaar zijn bestemd en dat je later zult zien dat het juist is geweest dat jullie niet meer bij elkaar zijn.

Een ander effect van loslaten is, dat je daardoor jezelf weer kunt toelaten. Als jij de gehele dag met een ander bezig bent, dan verwaarloos je jezelf. Je eet minder goed, je slaapt minder goed, je lijf moet heel hard werken, want gedachten kosten bergen energie.

Door los te laten waar je toch geen grip op hebt, komt jouw lijf en geest weer in ruste, en dat betekent dat je jezelf weer toelaat, mens te zijn. Dat je jezelf weer begint te voelen, in plaats van de ander.

Dan voel je je ineens ook vaak heel moe, heel verdrietig, alleen op een andere manier. Je voelt het in plaats van dat het langs je heen gaat. Dan voel je ook dat diegene die er niet meer is, een wond heeft geslagen. Een grote onzichtbare wond en als je loslaat, dan geef je die wond de ruimte te kunnen gaan helen.

Het is en blijf moeilijk loslaten, en toch, het is de enige manier om op een fijne en gezonde manier in het leven te staan. De consulenten van Paragnost Eddie helpen je er graag bij.

Medium Claire