Paragnost Eddie en Consulenten

Krijgen wat je wilt

Krijgen wat je wiltKrijgen wat je wilt. Een uitspraak van Bruce Di Marisco luidt als volgt: ‘Al lijkt het in eerste instantie niet voor de hand te liggen, maar mensen zijn ongelukkig omdat ze dat willen of ervoor kiezen’.

We leven in een door ontelbare overtuigingen die het universum aanstuurt. Iedereen krijgt waar hij in gelooft, maar als dit nu werkelijk zo is, hoe verander je je overtuigingen dan op een zodanige manier dat het resultaat verandert?

Iedereen heeft beperkende gedachten. Geld, relaties, carrière, status, gezondheid enzovoort.

Als we iets willen wat we niet krijgen, dan hangt daar altijd een gevoel mee samen: frustratie, boosheid, neerslachtigheid, ongelukkig zijn, woede, verdriet. Het zijn allemaal variaties op onvrede.

Achterhalen wat de redenen zijn, waarom je je zo voelt en dat onderzoeken, helpt je om los te laten en als je loslaat ontstaat ruimte voor iets anders.
Het moment dat je de verborgen beperkende gedachten (= energie) ontdekt, kun je in je leven alles een wending geven. Dan kun je ze bevragen en bij helder licht zien of ze voor jou nog altijd gelden.
Verlammende angsten, woede of schuld zijn pijnlijke gevoelens die je kunt transformeren, door dieper te onderzoeken welke overtuigingen je leven overheersen.

Een belemmerende overtuiging veroorzaakt altijd onvrede en weerhoudt je ervan de wensen van je hart te kennen en te volgen. Ze verkleurt, ontkleurt en vervormt elk doel dat je wilt bereiken, zelfs de dromen die je koestert. Overtuigingen die je scheppingskracht uit de weg gaan, zijn de meeste belemmerende en beperkende van allemaal.

Door te handelen op een manier die je naar een andere weg leidt dan die van boosheid of angst, creëer je oneindig veel mogelijkheden.
Accepteer jezelf zoals je bent, want als je jezelf veroordeelt terwijl je in je diepere gevoelens aan het graven bent, ben je niet in staat om helder te schouwen of jezelf de waarheid te laten zien. Ontdek je emoties, je gevoelens en overtuigingen door met jezelf in gesprek te gaan.

Als je je verward voelt, is dat prima. Alles wat je in dit graafwerk tegenkomt en voor verwarring zorgt, draagt mogelijks bij tot inzicht in jezelf.
Enkele basisvragen die je verder kunnen ondersteunen zijn de volgende:
– Waardoor voel je je echt ongelukkig? Waarom ben je zo boos, voel je je schuldig, maak je je zorgen?
– Waarom voel je je hierdoor ongelukkig? De redenen om je ongelukkig te voelen verschillen, afhankelijk van waar je ongelukkig door bent. (De redenen zijn de overtuigingen.)
– Wat vrees je dat er zal gebeuren als je er niet meer ongelukkig door was? Dat kan zeer tegenstrijdig lijken te zijn, maar vaak aarzelen we onbewust om afscheid te nemen van een gevoel, ook al is dit een gevoel van pijn.
– Geloof je dit echt?
– Waarom geloof je dit?
– Waar ben je bang voor dat er gebeurt als je dit niet gelooft? Ook al houden beperkende overtuigingen je in de grip, wat zijn je zorgen en zijn ze nog van wezenlijk belang voor jou?

Inspirerende hartegroet
Mieke Box 45