Paragnost Eddie en Consulenten

Kom op voor jezelf

Kom op voor jezelfKom op voor jezelf. We willen het elkaar en de anderen in ons leven graag zo aangenaam mogelijk maken.
Maar wat als er teveel beroep op je wordt gedaan door je omgeving?
Wat als je voelt dat je lontje daardoor steeds korter wordt en je het gevoel hebt dat je wilt ontsnappen aan de realiteit waarin je leeft?
Wat dan lieve mens? Wie anders dan jij kan dan de teugels terug in handen nemen.

Is er iemand in je leven die zoveel aandacht van je vraagt en daarvoor niets of weinig terug geeft?
Zijn er mensen, bijvoorbeeld ouders, kinderen, broers zussen en of vrienden die veel van je vragen en soms zelfs veeleisend zijn?
Of zelfs nog erger, dat je opeens niet meer de gevierde zus, dochter bent die je altijd bent geweest als je niet mee huppelt?
Realiseer jezelf wel dat je ook maar één mens bent en dat het ook voor jou wel eens te veel kan worden.

Iedereen heeft zijn eigen leven, ik heb dat al eerder aangehaald in een ander blog.
Het kan er snel insluipen, er wordt opeens een beroep op je gedaan en eigenlijk heb je geen tijd, of je hebt andere plannen .
Voor je het weet raak je alweer gestrest om dat je de een niet wilt teleurstellen en dat je zelf nog zoveel te doen hebt, waardoor je niet meer aan je eigen dingen toekomt.
Wees duidelijk, en zeg waar het op staat. Je hoeft niet over je heen te laten walsen.
Moet je dan perse aardig worden gevonden?
Moet je dan perse aan de voorwaarden voldoen van je omgeving om een plezierige dochter, moeder, zus, vriendin, werknemer te zijn?

\We leven met zijn allen op een overbevolkte planeet waar iedereen keihard bezig is om te overleven, waar kinderen ontzettend verwend zijn en er super veel verwacht wordt van elkaar. We kunnen daar niet aan voldoen, dat geeft te veel stress, wanneer wordt het duidelijk dat teveel te veel is? Dat het niet voor niets is dat er zoveel mensen antidepressiva slikken ‘’wat overigens niet werkt’’ pak het probleem maar bij de horens aan en duw niet alles onder het tapijt om anderen te plezieren.

Kom in je kracht terug en sta voor wie je echt bent en niet voor wie anderen willen dat je bent.
Recht je schouders en sta jezelf niet meer toe dat je over je eigen grenzen gaat.
Geef aan dat je niet meer dezelfde kan zijn als 20 jaar geleden.
Laat weten dat je eerder moe bent dat je te veel van jezelf hebt gevraagd de laatste jaren en dat je meer tijd nodig hebt om bij te tanken.
Luister maar naar je lichaam dat spreekt elke dag tegen je, en als jij duidelijk je grenzen aangeeft en helder communiceert dan kan het voor iedereen aangenamer zijn.

Degene die niet mee kunnen hierin die zullen het altijd moeilijk hebben met anderen, en alleen jij kan je eigen leven veranderen en aangenamer maken en wil men hier niet in mee, dan laat je dat bij de ander.

Het is bijna 2019 en de wijzers lopen door. De puntjes op de i zetten en daadkrachtiger zijn geeft je straks de veerkracht om door te gaan en een minder gestrest leven te leiden. Ga jij er ook voor?, dan wens ik je veel succes.

Warme groet,
Lis