Paragnost Eddie & Consulenten

Je droomruimte creëren

Je droomruimte creëren In de loop van de dag doen we heel wat indrukken op. We staan er eigenlijk niet zo bewust bij stil. De ene dag kan er heel veel gebeuren en op een andere dag is het rustig, vredig.
Dit alles heeft veel meer invloed op onze gevoels- en denktoestand en dit kan eveneens een niet te onderschatten invloed hebben op onze nachtrust.
Ik hoor vaker dat mensen meer en meer de toevlucht nemen tot een slaapmiddel. Ik hoor ook dat soms één slaappilletje na verloop van tijd niet voldoende is, dus doe er maar ½ pilletje bij.
Wat je voelt wanneer je inslaapt heeft een grote invloed op je geest tijdens de hele nacht.
Los van alle indrukken, kunnen we er wel voor zorgen een rustige en kalme omgeving te creëren die bevorderlijk is voor het dromen.
Iedereen droomt elke nacht, zelfs als je je dromen niet herinnert.
Behalve dat je heel goed zorgt voor je lichaam en de stress zoveel mogelijk buiten de deur houdt, kan je je toch voorbereiden op een rustige nachtrust en dromen.
Voor het slapengaan kan je de toon inzetten voor je nachtelijke reizen door affirmaties.
Affirmaties bereiden je omgeving en je energievibratie voor. Wanneer je positieve intenties uit, geef je jezelf de toestemming deuren naar inzicht te openen en je de diepere betekenis van dromen te herinneren.
Als je op voorhand jezelf bekrachtigt dat je alweer een nare onrustige nacht en vervelende dromen zal tegemoet gaan, dan zal je dit ook krijgen.
En dit werkt op elk vlak. Verwacht je het slechtste? Dan krijg je het slechtste. Dit is één van de wetten van de universele aantrekkingskracht.
Een aantal positieve bekrachtigers kunnen zijn – en vul het voor de rest in zoals het goed voelt voor jou:
– Mijn dromen dienen mijn hoogste goed
– Mijn dromen zijn altijd vredig en helend
– Wanneer ik de drempel van deze wereld naar een andere overstap, stel ik me open voor magische reizen vol prachtige mogelijkheden.
– Ik neem mijn droompotentieel mee naar mijn waakbestaan
Een tweede belangrijke tip is de slaapkamer. In de veronderstelling dat je je slaapkamer ervaart als je persoonlijke droomruimte.
– Gebruik kalmerende blauwe en groene tinten en aardekleuren. Het bevordert een diepe rustgevende slaap. Richt je slaapkamer zo in dat er een vredige, intieme en comfortabele sfeer ontstaat- je slaapkamer is je veilige haven waar je je voor ettelijke uren in terugtrekt.
– Let op met spiegels! Spiegels fungeren als een ingang voor andere energieën. Bedek spiegels met mooie stoffen voor je slapen gaat- dat sluit deze poorten!
– Je kan ook een droomkussen onder je hoofdkussen leggen. Hiervoor kan je een combinatie met kruiden, zuivere etherische oliën gebruiken die je slaap bevorderen of bepaalde dromen opwekken. Een droomkussentje gevuld met bijvoet, versterkt helderziendheid en maken je dromen heel levendig. Lavendel is heel goed om je helderziendheid te versterken.
– Voor het slapengaan kan je een positieve affirmatie of een intentie herhalen voor het soort droom dat je wilt hebben.
– Je kan desnoods overwegen je eigen droomaltaar te maken. Dat geeft je onderbewuste de boodschap dat je dromen belangrijk voor je zijn. Je altaar dient dan als een middel dat de ruimte in je kamer gewijd houdt. Het beïnvloedt de energie van je omgeving door een trilling te creëren die bevorderlijk is voor dromen.
– Houd een droomdagboek bij. Leg een pen en een dagboekje om je nachtkastje zodat je kan opschrijven wat je hebt gedroomd- zeker als je midden in de nacht wakker wordt en een droom hebt gehad.
– Voor het slapengaan is het belangrijk geen zware kost te eten, geen alcoholische dranken te benutten, heftige tv- programma’s te bekijken en ruzies/ conflicten te vermijden.
– Vermijd zoveel mogelijk apparaten in de slaapkamer als TV, computer, radio, telefoons of gsm…dit zijn allemaal stoorzenders die meer invloed op je slaap en dromen hebben dan je kan bedenken.
INTERESSANTE TIP OM JE JE DROMEN TE HERINNEREN
Nu een van de dingen die ik interessant vind om te delen via dit blog is het omdraaien! Je omdraaien is een weinig bekende manier om je na het slapen je dromen te herinneren. Wanneer je slaapt, woel je en verander je meestal tijdens de nacht van houding. Je lichaam slaat de herinneringen aan je dromen op in je lichaam.
Als je bij het wakker worden een paar keer van houding verandert, kan het dromen helpen herinneringen uit je lichaam vrij te maken, zodat je je delen van de dromen kan herinneren die je had toen je in die houdingen lag.
Je draait bijvoorbeeld terwijl je droomt op je rechterzij. Je lichaam slaat de dromen die je dan hebt op in de spieren aan die kant. Als je nu terwijl je droomt op je linkerzij of je rug gaat liggen, slaat je lichaam ook in die houdingen herinneringen op.
Wanneer je wakker wordt, kan je dus heel voorzichtig een paar keer anders gaan liggen en kijken welke gevoelens en beelden je tijdens je slaap hebt ervaren.
Samengevat gaat het dus als volgt:
– Rol bij het wakker worden voorzichtig op je rechterzij. Blijf zo even liggen.
– Draai voorzichtig op je rug en blijf zo even liggen.
– Draai op je linkerzij en blijf zo even liggen voor je de nieuwe dag begroet.
Neem even de tijd en let op de verschillende indrukken die je in elke houding kreeg.

Als je nu bij jezelf denkt dat het allemaal leuk en goed is maar dat je voor dit soort dingen geen tijd hebt, is het misschien toch wel eens de moeite om de dag niet te beginnen door uit je bed te springen omdat de wekker afloopt en je halfwakker de deur uitrent om naar je naar je werk te haasten. Het is andere manier om je bed in te duiken , je voor te bereiden op een fijne nachtrust, mooie dromen te hebben en met veel nieuwe energie de dag te beginnen.

Sommige tips kunnen je wel je wenkbrauwen doen fronsen. De tips die vaak meegegeven worden om het seksleven van koppels een boost te geven kunnen haaks op die tips staan nl spiegels langs alle kanten plaatsen omdat het opwindend is, felle harde kleuren die de passie kunnen doen oplaaien. Het is niet aan mij om te bepalen hoe jij je slaapkamer vorm geeft, dus ik oordeel niet over de inrichting.

Veel plezier en experimenteerlust voor een gezonde nachtrust en heldere fijne dromen.

Veel liefs
Mieke Box 45
www.miekecoigne.com