Paragnost Eddie en Consulenten

Geluk is een keuze, niet een resultaat

Geluk is een keuze, niet een resultaatGeluk is een keuze, niet een resultaat. Ga bij jezelf eens na. Wanneer laat jij geluk toe, of mag het er van jezelf zijn? Als je jezelf een sein meester geeft. Dat alles is opgelost, en alles spic en span is in huis. Je van jezelf op de bank mag gaan zitten en denkt. zo.

Kaarsje aan, muziekje op, alles glimt, nu mag het. Voel je je dan ook echt gelukkig, of heb je dan de neiging direct al in gedachten iets te bedenken. Wat je nog moet doen, of iets waarvan je bij denkt. Als dat maar goed gaat.

We zien geluk onbewust als een resultaat van iets. We noemen het soms ook wel, was zo’n moeilijke bevalling, man man wat heeft me dat een hoop gekost. Maar het mag er zijn hoor. Grote glimlach op het gezicht, gevoel van trots.

Toch maar bereikt. Om vervolgens in gedachten alweer met iets aan de haal te gaan, waardoor dat gelukzalige gevoel direct weer wordt ondermijnt. Geluk is een keuze en niet een resultaat van iets. Hier schuilt het grote verschil.

Wat bedoelen we er dan eigenlijk mee? We vragen het aan de spiritueel consulenten van Paragnost Eddie. Die weten hoe je geluk kunt inzetten op de juiste manier. Kijk, als je je pas gelukkig mag voelen van jezelf, als je iets hebt gedaan.

Dan zeg je daarmee, geluk is voor mij een resultaat van iets. Op zich niets mis mee, mits de weg er naartoe ook een van geluk is geweest. Je kiest ergens voor en datgene waar je voor kiest, kent een weg.

De weg is de keuze en de weg is geluk. Ongeacht of je het eindresultaat, het einddoel haalt of niet. Laat dus bij alles wat je doet, het geluk voor op staan en niet alleen het resultaat. Dan zul je zien, dat je vanuit pure enthousiasme en vol energie elke dag achter je keuze staat.

Als je zo het leven leeft, heb je eigenlijk altijd geluk, geeft een medium van paragnost Eddie aan. Je leeft vanuit een gevoel van geluk, waarbij het eindresultaat er een schepje bovenop doet. Zo zou de mens eigenlijk in het leven moeten horen te staan.

Maar de meesten leven het leven niet zo. Die zijn pas blij en gelukkig als ze de eindstreep hebben gehaald. Dan worden de geluksmomentjes zomaar misschien heel karig. Daar kun je niet op teren. In elke stap die je zet,

In alles wat je doet, daar hoort een gevoel van geluk onder te zitten. Zelfs bij de klusjes waar je een hekel aan hebt, tegenop ziet, helemaal geen zin in hebt. Als je dat kunt, dan is geluk een keuze en ben je dubbel zo gelukkig als je, na een rotklus, deze heb geklaard.

Neem bijvoorbeeld een tandartsbezoek. Veel mensen zien er als een berg tegenop. Dan kun je de weken er voor, jezelf het geluk volledig ontnemen, door elke keer met angst en beven jezelf er aan te herinneren, dat er een tandartsafspraak staat.

Het geluk zinkt je dan in de schoenen als de afspraak daar is, heb je jezelf zo gek gemaakt, dat je bij wijze van spreken niet meer gaat. Heb je de weg er naartoe je gelukkig gevoeld, of heb je juist jezelf al die tijd, die kostbaar is, geluk ontnomen.

Tijd zien als het meest kostbare in je eigen leven. Die jij mag besteden, de weg is het geluk, laat het einddoel dat niet zijn. Dat komt er juist door geluk als een keuze te zien. We zijn er voor je de consulenten van Paragnost Eddie!