Paragnost Eddie en Consulenten

Emotioneel evenwicht en intuïtie

Emotioneel evenwicht en intuïtieEmotioneel evenwicht en intuïtie bekrachtigen met chanten. In dit blog reik een andere manier aan om door middel van mantra-zingen emotioneel evenwicht en intuïtie te vergroten.
Mantra’s vormen een zeer krachtig onderdeel van Kundalini. Het woord mantra betekent letterlijk: ‘bevrijden van de geest’.
Mantra’s creëren geluidsgolven, een energievorm. De geluidsgolf geeft onze gevoelens weer en de boodschap die we overbrengen aan anderen. Wanneer we een mantra uitspreken, breken we door het geklets in ons hoofd heen om een staat van innerlijke stilte en concentratie te bereiken.
Geluid, ritme, toon en betekenis maken de geest vrij van door het ego gedreven gedachten, zodat we helderheid, innerlijke rust en vrede kunnen ervaren.
Door het chanten van mantra’s herstructureren we bewust onze gedachtenstroom en roepen we de positieve vibraties van de lettergrepen aan.
Je hoeft zelfs niet de betekenis van de mantra’s te begrijpen: het is de geluidsformule die zorgt voor een groter bewustzijn.
De mantra ‘SA TA NA MA’ creëert emotionele balans en verhoogt je intuïtie en is vooral heilzaam voor vrouwen; je kunt haar toepassen om om te gaan met hormonale disbalans en is heilzaam als je zwanger bent.
Deze mantra bestaat uit vijf oergeluiden: S, T, N, M, A, in hun woordvorm. Het chanten van deze geluiden zorgt ervoor dat je de voortdurende creatie-cyclus ervaart.
SA staat voor oneindigheid
TA staat voor leven
NA staat voor dood
MA staat voor wedergeboorte
De wedergeboorte ervaar ik niet als de cyclus zoals we die kennen uit de oude spirituele New Age wereld. Onze Ziel is onsterfelijk, in het aardse leven gaan we in elke fase dood om opnieuw te worden geboren.
Bij elk apart geluid zijn ook mudra’s of handbewegingen verbonden. Mudra’s bekrachtigen samen met de mantra’s de energie.
SA- duim en wijsvinger (staat voor kennis)
TA- duim en middelvinger (staat voor geduld)
NA- duim en ringvinger (staat voor levenskracht)
MA- duim en pink (staat voor communicatie)
Op YouTube kun je de korte en lange versie vinden zodat je heerlijk kunt meechanten. Geef enkel KIRTAN KRIYA in, gezongen door Nirinjan Kaur.
Zorg ervoor dat je minstens voor 15 minuten niet gestoord wordt en maak het jezelf comfortabel.

Inspirerende mantragroet
Mieke Box 45