Paragnost Eddie en Consulenten

Waarom maakt de mens ruzie?

Waarom maakt de mens ruzieWaarom maakt de mens ruzie? De mens maakt ruzie, omdat elke mens anders is en om die reden, dus anders kijkt en ervaart. Als mens leef je, daarvoor heb je energie nodig. Die energie put je uit veel dingen, als eten, slapen, maar ook uit aandacht die je van anderen krijgt. Als je vindt dat je te weinig energie tot je beschikking hebt, of te weinig krijgt van anderen, ga je strategieën bedenken om het tot je te kunnen nemen.

Kinderen starten hier al vroeg mee. Als een kind zijn zin niet krijgt, gaat het dwars liggen, kabaal maken, huilen. Allemaal een vorm van ruzie maken.

Ruzie maken, niets mis mee, wel als het de overhand gaat krijgen in de communicatie tussen beide partners in een relatie. Hoe het komt dat veel stellen altijd in een ruzie verzanden heeft te maken met het volgende.

Je ontmoet elkaar, beiden voelen vlinders en ervaart dat de ander, zonder dat je het hoeft te vragen, jou overlaadt met aandacht. De mens vindt dat heerlijk en voelt zich gezien, gehoord en als de koning te rijk.

Naarmate de tijd vordert en ook de dagelijkse beslommeringen weer aandacht nodig hebben, wordt de aandacht voor elkaar minder. Dat voelen we en dat accepteren we niet. Om die reden gaan we om aandacht vragen en dat escaleert in een ruzie.

Diegenen die het principe begrijpen dat je nooit om aandacht hoeft te vragen, dat je het krijgt als jij je prachtige zelf bent en jezelf van energie hoort te voorzien, zullen veel minder in een ruzie verzanden met hun partner of anderen.

We gaan onbewust energie tappen van de ander. Die heeft op zijn beurt dan te weinig energie voor zichzelf. Daar voelt die persoon zich niet fijn bij en gaat kribbig reageren en van zich af bijten. De ruzie is een feit. We maken ons dus afhankelijk van de ander. Die moet ons voeden, met aandacht.

Zolang we niet onszelf voeden met aandacht, zoeken we het bij anderen. Dat zoeken geeft aan, ik heb recht op aandacht van jou. Dat escaleert en zo ontstaan de ruzies.

Als de mens zou weten dat hij zichzelf dient te voeden en niet om aandacht zou moeten vragen, dan gaan relaties er heel anders uitzien. Dan gaan we onze partners niet meer misleiden. En misleiden we onszelf niet meer.

Ruzie maken is dus een verkapte vorm van aandacht te vragen. Er zit dus een hele diepe laag onder, die we niet zien. Velen van jullie komen in situaties terecht waarin in het begin een man je de hemel in prijst en alles voor je over heeft. En naarmate we verder in de tijd zijn, de man er mee stopt of in ieder geval niet al zijn aandacht meer op je richt. Een onzekere vrouw schiet hiervan in de angst. Die denkt dat de man niet meer om haar geeft en gaat aan hem vragen of hij nog van haar houdt. Ze zoekt bevestiging.

De gesprekken krijgen als vanzelf een wat meer grimmig karakter. Vroeger deed je dat uit jezelf, nu niet meer! Hiervoor hoefde ik je het niet te vragen, nu wel! Verkapte vorm van aandacht vragen en ruzie maken.

Hoe voorkom je dat er ruzie is? Waarmee ik niet zeg dat er geen sprake mag zijn van een verschil van mening, want ieder mens is anders. Door te bellen met mediums of paragnosten van Paragnost Eddie, zij leren je van jezelf te leren gaan houden en aandacht niet meer bij een ander te zoeken, maar aan jezelf te geven. Met hele mooie gevolgen voor jezelf en je relaties.

Medium Claire