Paragnost Eddie en Consulenten

Toon genegenheid in plaats van woede

Toon genegenheid in plaats van woedeToon genegenheid in plaats van woede als je een ander wilt behoeden

Dat je het niet altijd met elkaar eens bent en zelfs ziet dat de ander echt de verkeerde keuzes maakt, dat kan. Maar wat doen we dan, we gaan de ander overreden, we willen die persoon op andere gedachten brengen. Die ander tegenhouden om stommiteiten te begaan.

Los van het feit of je de ander moet tegenhouden, zelf vind ik van niet, want de ander moet net zoals jij, door schade en schande wijs worden en leert het pas als die de valkuil heeft gezien. Kunnen er toch momenten zijn dat je een ander echt wilt tegenhouden en wilt overtuigen van zijn ongelijk.

Hoe krijg je het voor elkaar dat een ander van gedachten verandert en in gaat zien dat datgene wat die wilt gaan doen, beter is om het niet te doen? Genegenheid tonen in plaats van woede, of boos worden en gefrustreerd dat die niet naar je wilt luisteren. Want wat doen we als we zien dat we een ander ergens voor moeten behoeden?

We gaan hemel en aarde bewegen de ander tegen te houden. Dat doen we door harder te gaan praten, door handgebaren en duidelijke lichaamstaal te laten zien. Door elke keer weer de ander te vertellen dat die het niet moet doen. En je begrijpt het niet, je begrijpt niet dat die ander het niet in wilt zien. Dus begin je weer.

Des te meer jij gaat pushen dat de ander het niet moet doen, des te meer gaat de ander het juist wel doen. Je herkent de momenten vast wel. Dat een van je kinderen een woest plan heeft, waar jij als ouder helemaal niet achter staat. Je gaat je kind vertellen het niet te doen, dan ga je het verbieden. De situatie loopt uit de hand, kind boos, jij boos en nog steeds weet je niet of het kind naar je zal luisteren. Je bent de grip nu helemaal kwijt geraakt.

Er zijn ouders die dan hulp zoeken, ze komen er zelf niet meer uit en komen uit bij een paragnost of medium van Paragnost Eddie. Ze willen advies, zie ik het nu echt wel goed. Hoe krijg ik het voor elkaar dat mijn kind wel naar me luistert. Ik ben de hele grip op dat kind kwijt, die doet alleen maar waar die zelf zin in heeft. Heb de neiging hem het huis uit te zetten.

Vaak schrijnende telefoontjes waar je als medium mee geconfronteerd kunt worden. Toch is er ook voor dit probleem een mooie oplossing. Met boos worden, ergens de nadruk opleggen, jouw wil doordrijven, bereik je helemaal niets. Niet bij je partner, je kinderen of wie dan ook.

Je bereikt iets als je genegenheid toont. Dus precies andersom gaat reageren, dan dat we gewend zijn te doen. Elk mens is gebaat bij genegenheid en zal dan zich door de ander niet aangevallen voelen en eerder openstaan voor de rede.

Wil jij iemand behoeden voor in jouw ogen een cruciale fout, toon genegenheid. Ga rustig praten, geef niet jouw mening en afwijzing. Geef in zachte woorden aan dat je de keuze begrijpt, echter dat jij ook nadelen er aan ziet en noem die op. Door jouw zachte manier van praten, door een goed beeld te schetsen, gebeurt er bij de ander iets in zijn psyche. Die begint er dan als vanzelf ook anders naar te kijken en laat de keuze bij de persoon zelf.

Want uiteindelijk moet ieder mens zijn eigen keuzes maken, al zijn het soms niet de juiste keuzes. Dan hebben we dit nodig voor onze persoonlijke groei. En jij zal toch de laatste zijn, die een ander zijn persoonlijke groei zou willen tegenhouden?

Medium Claire