Paragnost Eddie en Consulenten

Hoe blijf je emotioneel in balans

Hoe blijf je emotioneel in balansHoe blijf je emotioneel in balans, een medium biedt de oplossing

Onze emoties komen en gaan en drukken een grote stempel op ons leven. Soms kunnen ze ons overweldigen en soms voel je ze helemaal niet, alsof je verdoofd bent. Het is de kunst om emoties in balans te houden, maar ja, hoe doe je dat en wat kun je daar zelf aan doen?

Emoties zullen heftiger worden, als je ze onderdrukt en niet uit. Je houdt immers iets in jezelf vast en gaat op een keer overlopen. Dan komen ze er uit, zoals je ze zelf niet graag zou willen ervaren. Onderdrukken van emoties heeft dus effect op de heftigheid waarop jij emoties ervaart.

Het is dus altijd beter ze direct te uiten als je emoties bij jezelf voelt.

Er zijn twee emoties waar we knap last van kunnen hebben. Dat is de angst en de woede. Deze beide emoties weerhouden ons om op een fijne manier door het leven te gaan. Als je woede in jezelf ervaart, is dit een opeenstapeling van oude pijn, die je moeilijk loslaat. Een pijn die is ontstaan misschien al wel in je kindertijd en maar met je mee blijft dragen. Elke keer is er iets van een ontlading, maar direct na de woede uitval, trek je je weer terug in je schulp, vaak niet eens wetend waarom je soms zo boos kunt zijn. En de angst is het kleine kind in jou die moeite heeft op volwassen manier om te gaan met het leven.

Er van uitgaande dat niemand zit te wachten op een leven dat voornamelijk bestaat uit emoties die door de angst worden veroorzaakt en op uitbarstingen van woede., vaak een gevoel van onmacht en dus ook voortkomen uit die angst, zal ieder mens de behoefte voelen dit aan te pakken. Maar hoe?

• De eerste stap is eigenlijk de meest essentiële. Het onderkennen bij jezelf dat je emoties niet in balans zijn. Dat je bij jezelf ziet dat je te vaak last hebt van angsten en woede uitbarstingen en dat je hier vanaf wilt.

• De tweede stap is, er mee aan de slag gaan en kijken welke weg voor jou het fijnste is om te bewandelen om de woede en de angst aan te pakken. Dat moet voor jezelf een comfortabel pad zijn. Dat kan tijd kosten, maar weet, je bent je er al van bewust, dus ook al bezig het aan te pakken.

• Misschien zoek je hulp er voor. En als je het lastig vindt om te weten wie je hierbij het beste zou kunnen helpen, start dan gewoon eens met een Wicca die je vindt op WiccaMagie.nl. Je kunt vanuit huis contact zoeken met een Wicca, wel zo fijn. Je kunt je verhaal doen en een Wicca dat je online benadert, luistert naar datgene wat je wilt vertellen. Een Wicca zal je nooit afwijzen of veroordelen. En laat dit nu net de twee dingen zijn waar jij moeite mee hebt.

• Door jezelf af te wijzen, ga je nooit krijgen wat je voor ogen hebt. Door telkens veroordeelt te worden in je kindertijd, weet je niet beter en houd je dit in stand.

• Een Wicca zal hier doorheen prikken en je aangeven wat ze ziet bij jou. Zo ga je steeds meer inzicht krijgen, waarom je angstig bent. Waarom je die woede in jezelf voelt.

• Maar een Wicca kan je ook inzichten geven in hoe jij emotioneel in balans kunt komen en blijven.

Zo zie je dat voor alles een oplossing is, ook voor jou. Om je angsten onder ogen te gaan zien en daardoor minder last te hebben van allerlei frustraties die uitmonden in woede.