Paragnost Eddie en Consulenten

Je goddelijke autoriteit

Je goddelijke autoriteit Je goddelijke autoriteit innemen is de hoogste vorm van vrijheid waarover iedereen beschikt. Ook al zoek je waar je je goddelijke spirituele autoriteit kan vinden. Nergens erbuiten vind je dit. Je hebt haar meegekregen bij je incarnatie. Je hebt van niemand toestemming nodig om te zijn wie je bent en je leven te leven zoals jij wilt.
Kortom, het is je Goddelijke geboorterecht.
In mijn profiel schrijf ik: je bent de kapitein van je schip. Ik word hierop wel eens vaker aangesproken door klanten die mijn profiel lezen. De vraag die me wordt gesteld is dan of ik de kapitein van mijn schip ben en hoe ik dat doe.
Het lijkt een magische zin te zijn. Ik stap in mijn boot en ik sta aan het stuur.
Ik sta in mijn leven en ik leef mijn leven zoals ik weet dat voorbestemd is vanuit mijn blauwdruk.
Of het altijd zo is geweest. Neen. Ook ik ben het product van mijn opvoeding ‘geweest’. Ik heb heel veel losgelaten en dit proces gaat door.
Ik kan niet uitleggen hoe iemand terug aan zijn eigen stuur kan staan, omdat ieders leven en ervaringen anders zijn. De weg ernaartoe is voor iedereen anders. Ik kan jou niet vertellen wat jij allemaal mag loslaten of toelaten of bijhouden. Dat zal jij moeten ervaren en dat dit heel diep kan gaan, is niet vreemd.
Ik kan wel zeggen dat je heel veel zal mogen loslaten van wat je ooit hebt geleerd en voor waarheid hebt aangenomen om vanuit je goddelijke autoriteit te leven.
Goddelijke autoriteit heeft niets te maken met god.
Je goddelijke autoriteit bevindt zich binnenin jezelf. En dat je die vindt door middel van de vele aardse uitdagingen is heel zinvol.
Heel vaak vragen mensen aan elkaar de toelating om te zijn wie ze zijn. Het lijkt wel of we niet genoeg zijn voor elkaar. Eigenlijk is het eerder zich niet genoeg te vinden voor zichzelf.
En het zich niet genoeg voor zichzelf voelen, wordt neergelegd bij de ander. De ander doet net hetzelfde. Willen we ons genoeg vinden voor onszelf, dan moet de ander ons hierin bevestigen, dat is de verwachting. In gesprekken hoor ik vaak het woord normaal vallen.
Dat is wat we geleerd hebben. Het is normaal. Sta ook jij stil bij het woord normaal? Wat is normaal? Wie bepaalt wat normaal is? Waarom is dit of dat normaal? Een norm kan zo weer veranderen. En dan ga je je automatisch aanpassen aan een nieuwe norm, omdat dit gedrag verwacht wordt.
Pas je je niet aan die norm aan, dan valt het woord abnormaal, niet normaal. Het valt niet binnen de vastgelegde norm.
De verantwoordelijkheid voor jouw welbevinden aan een ander opleggen, wordt duidelijk in veel relaties de doodsteek. Zorg ervoor dat ik me geliefd voel, want ik hou niet van mezelf. Vul me met jouw liefde. Onthoud je me die liefde, dan…
Er wordt gigantisch geschreven rond liefde. Als ik heel eenvoudig de vraag stel: ‘houd je van jezelf om wie je werkelijk bent, met de mens die jij bent, is het niet wat de ander wil horen. En toch blijf ik die cruciale vraag herhalen.
Omdat zelfliefde gebaseerd is op je innerlijke goddelijke autoriteit. Je belichaamt vanuit kracht (geen macht) jouw werkelijke essentie. Je hebt de ander niet nodig om je te vullen met datgene wat je ooit verlangd hebt als kind. Je bent geen kind van je partner. Je bent niet de ouder van je partner. Je staat vanuit gelijkwaardigheid, als evenknieën in je partnerschap. Daarin inspireer je elkaar en ondersteun je elkaar in het verdere groeipotentieel.
In intieme relaties en diepgaande vriendschappen krijg je dit allemaal te zien op dit moment.
Het zijn de krachtigste spiegels om trouw te blijven zonder dogmatisch te worden, in ere te houden wat jij weet, wat jouw waarheid is en de waarheid van de ander te respecteren. En dan nog eens zonder oordelen, veroordelen, wegwuiven, kleineren, manipuleren.
In mijn gevoel en ervaring ontstaan prachtige bezielende verbindingen vanuit ieders eigen innerlijke goddelijke autoriteit.
En dit is helemaal anders dan iemand te binden aan jou omwille van de leegte die jij mogelijk kan voelen. Verwelkom die leegte, het is het moment dat die leegte ruimte krijgt met jouw prachtige goddelijke energie en bestaanskracht vanuit wie jij werkelijk bent.