Paragnost Eddie en Consulenten

Elkaar niet begrijpen is pas normaal

Elkaar niet begrijpen is pas normaalElkaar niet begrijpen is pas normaal. Onbewust denken we, gaan we er zelfs vanuit dat iedereen op eenzelfde manier en wijze leeft. Sterker nog, dat we hetzelfde zien, denken en doen. We roepen niet voor niets heel vaak, doe ff normaal.

Maar heb je er wel eens bij stilgestaan, dat normaal doen, helemaal niet kan. Dan moeten we allemaal op eenzelfde wijze het leven leven. Als een stelletje eenheidsworsten, gedrild. Ja, er bestaan landen waar de mens zo wordt gedrild.

Maar daar moet je helemaal niet happig op zijn, dat is geen leven. Wij hier, zijn enorm gehecht aan onze vrijheid. De vrijheid van zijn. Als je die als kind niet hebt mogen voelen, zal het leven je eerst veel pijn en leed geven.

Daarna zul je jezelf bevrijden en er achter komen. Ik begrijp nu heel goed dat we elkaar lang niet altijd zullen begrijpen, want dat doe ff normaal. Dat is een farce. En diegenen die het roepen, verwachten dus van mij een bepaald gedrag.

Alleen dat verwachte gedrag bestaat niet. Wat ik ben niet hun, ik ben ik, zegt een medium van Paragnost Eddie. En ik ben uniek, net zo goed als jij uniek bent. Laat mij dan in mijn waarde met mijn gedrag en gedragingen.

Maar dat begrijpen velen niet en om die reden begrijpen we elkaar regelmatig niet. In plaats van dat tegen elkaar te zeggen, we begrijpen elkaar niet, laten we opnieuw beginnen om het aan elkaar te verduidelijken.

Nee, we worden boos, verschrikkelijk boos op een gegeven moment. Jij snapt me niet, jij ziet het verkeerd. Hoe haal je het in je hoofd. Dan wordt de ander ook boos, zoveel verwijten in een keer, vliegt de vlam echt wel in de pijp.

Het is toch logisch dat we elkaar niet begrijpen! Dat is normaal. Juist denken dat we elkaar allemaal wel zullen begrijpen, is niet normaal. En omdat we het normaal vinden, dat we elkaar moeten begrijpen, loopt het heel vaak spaak.

Waarom denken we dat we allemaal dezelfde taal spreken? Omdat we allemaal dezelfde vorming krijgen toch! We gaan allemaal naar de lagere school. Maar wil dat dan zeggen dat het dan de normaalste zaak van de wereld is dat we hierdoor elkaar begrijpen.

Nee, absoluut niet, we vullen dat er bij in. Nu zijn we er. De mens vult in, kijk niet verder, denkt niet verder zelf na. Leeft zelfs met de gedachte dat er een “normaal” bestaat. En als je dat denkt, ja dan ga je nat.

Je gaat nat op het feit dat je dan niet kunt begrijpen, dat een ander jou niet begrijpt. Het kan je furieus maken, het kan een relatie naar de knoppen helpen. Familie vetes door ontstaan. En wat je er nog meer bij kunt bedenken, geeft een paragnost van Paragnost Eddie aan.

Ga in het leven staan, dat ieder mens anders is. Een andere voorgeschiedenis heeft en om die reden, het leven totaal anders kan zien en beleven als jij. Dat als de ander jou niet begrijpt, je probeert het op een andere manier uit te leggen.

Het maakt ons mensheid zoveel mooier om vanuit deze gedachte te gaan leven. “Elkaar niet begrijpen is pas normaal.”