Paragnost Eddie en Consulenten

Wie hoort jouw grenzen te respecteren?

Wie hoort jouw grenzen te respecteren?Wie hoort jouw grenzen te respecteren? Nou, dat hoort toch iedereen om mij heen. Met diegenen met wie ik contact heb. Zelfs vreemden die ik maar een keer tegenkom. Dat is wat we denken bij wie hoort mijn grenzen te respecteren. Maar klopt dit wel?

Is het niet zo dat jij jouw eigen grenzen hoort te bewaken, waardoor anderen weten waar jouw grenzen liggen? Is het niet zo, dat we ieder voor zich verantwoordelijk zijn voor het bewaken van onze grenzen?

En dat als wij dit zouden meekrijgen en leren, we dan van anderen kunnen verwachten dat ze onze grenzen bewaken. Omdat zij ook geleerd hebben, wat hun eigen grenzen zijn en die bewaken? Hier al eens een keer bij stilgestaan?

Zo vaak, hoor ik als medium werkzaam bij paragnost Eddie, dat cliënten die bellen, boos zijn op iemand, omdat die hun grenzen niet respecteert. Als je dan vraagt, geef je deze aan, is het vaak stil. Want!

Het stellen van grenzen vinden we eigenlijk heel eng en leren we eigenlijk ook niet. Waarom leren we dit niet? Heeft te maken met zelfliefde, leren we ook niet. Als we dat zouden meekrijgen, stellen we als vanzelf grenzen.

We gaan er nu vanuit dat iedereen het wel weet, dat je respect moet tonen. Maar dat is er vanuit gaan en dat is verwachten, dat iedereen dat wel weet. Dat hoor je dan als medium van paragnost Eddie, ook heel vaak terug.

Ja maar het is toch normaal dat je dat niet doet. Dat je daarmee rekening houdt. Wat zegt deze persoon hiermee. We hebben een normaal en dat normaal moet gewoon domweg iedereen weten en zich aan houden.

Ik doe dat toch ook, mij houden aan wat normaal is! Wel eens bij stilgestaan of er een normaal is? Nee, we denken dat en ook dat is weer invullen en zo ontstaan er dus hele nare situaties. Waarin we vinden dat de ander maar moet weten wat een grens is.

En als die dat niet weet, het de ander zijn schuld is, dan had die maar normaal moeten zijn! Zie je hoe ons brein functioneert? En dat zoals we het allemaal invullen, aannemen, niet klopt. Dat we uitgaan van een normaal en dat dat niet bestaat.

Als dat normaal niet bestaat, wat zegt dat dan over grenzen? Dat een ieder die voor zichzelf moet gaan respecteren. Als een ieder dat gaat doen, dan geef je ze ook aan. Want wat voor mij een grens is, hoeft dat namelijk voor een ander niet te zijn.

Zie je dat er dus geen normaal is, waar een ieder zich aan zou moeten houden? Maar we denken het wel, we gaan wel zo om met elkaar. Vind je het dan rara dat we anderen respectloos vinden? Ik niet, want jij verwacht van de ander een normaal.

Als je dat niet verwacht, dan zie je, hoor je wat de ander doet en zegt. Als jij dat niet fijn vindt, geef je aan waar jouw grens ligt. Dus wie dient zijn grenzen te respecteren? Ieder mens voor zich. Maar daar zijn we nog niet, dat de mensheid dit gaat beseffen en toepassen.

Daar moet nog heel wat tijd aan voorbij gaan, wil de mens deze spirituele les tot zich nemen.