Paragnost Eddie en Consulenten

De kunstenaar in jezelf

De kunstenaar in jezelfWe hebben in onze creativiteit zowel de mannelijke als vrouwelijke energie. Onze vrouwelijke energie is ontvankelijk, intüïtief en is verbonden met onze rechterhersenhelft. Onze mannelijke energie is assertief, logisch en is verbonden met onze linkerhersenhelft.
Samen vormen onze vrouwelijke en mannelijke energie een fantastisch team om onze innerlijke creativiteit tot expressie te brengen.
Onze vrouwelijke energie is de intuïtieve kunstenaar in onszelf en onze mannelijke energie de artistieke leider.
Je kan je creatieve ideeën voorstellen als kleurrijke rondfladderende vlinders.
Vrouwelijke energie wordt aangedreven door goddelijke inspiratie op velerlei manieren. Ze nodigt de creatieve vlinders uit zacht op haar te landen en omwille van haar vriendelijkheid voelen de vlinders zich tot haar aangetrokken en zijn ze niet bang voor haar.
Mannelijke energie wilt wel op die vlinderideeën de jacht houden, ze vangen en ze tot succesvolle creaties dwingen. Alleen zorgt dit er alleen maar voor dat de vlinders snel wegvliegen om zich in veiligheid te brengen. In dat geval zul je maar een glimpje van een deel van het idee, of de vlinder, kunnen opvangen.
De mannelijke energie heeft er geen problemen mee om enthousiast de ideeën voor te stellen, er naar buiten mee te komen, de wereld te enthousiasmeren waar de vrouwelijke energie eerder verlegen en wat teruggetrokken is.
Om die reden is het belangrijk het vrouwelijke en mannelijke in onszelf, als kunstenaar, als creator van ons leven, te erkennen, te omarmen, te integreren als een eenheid in onszelf.
We kunnen de beide energieën in onszelf ruimte geven door te geven en te ontvangen. Geven is mannelijke energie en ontvangen is vrouwelijke energie en die zijn beide nodig om als totaal eenheidswezen expressie te geven aan wie we zijn.
Wat wil jij vandaag aan jezelf geven en ontvangen waarin je de beide energieën kan ervaren en voelen?
Bijvoorbeeld: je geeft jezelf vandaag een halve dag rust en geniet van de kleine dingen om je heen. Je geeft dit aan jezelf en je ontvangt de rust om je heen en geniet ervan.
Als je het patroon herkent dat jij altijd diegene bent die geeft, kan je dit patroon doorbreken. Je bent vaak diegene die klaar staat voor iemand. De ander vindt het misschien prettig om te ontvangen en is vertrouwd met dit patroon.
Met voldoende vertrouwen in de ander kun je erover praten en de steun vragen om dit patroon te helpen doorbreken. Wellicht staat de ander open om te leren geven in plaats van te ontvangen.
Zie het als een dans van twee energieën die harmonisch in en door elkaar heenvloeien. Laat ons beginnen met onze mannelijke en vrouwelijke energieën te voelen, ermee te spelen, te experimenteren, ruimte te geven op een speelse manier.
Zingen, bewegen, schilderen, schrijven, koken, vrijen met jezelf; in alles wat je doet ligt het binnen je mogelijkheden je mannelijke en vrouwelijke energie in beweging brengen, te laten stromen, te verbinden tot je je één voelt met jezelf. De totale IK verbinden met de totale ANDER is de weg waarnaar we op weg zijn.
Waarop wacht je nog?

Warme groet
Mieke
www.miekecoigne.com