Paragnost Eddie en Consulenten

Leven vanuit je vrouwelijke kant

Leven vanuit je vrouwelijke kantLeven vanuit je vrouwelijke kant. Heel wat programmeringen die ervoor zorgen dat we afgeleerd hebben te luisteren naar de wijsheid en intelligentie van ons hart zijn onder meer de volgende uitspraken die wellicht herkenbaar zijn:
– Emoties en gevoelens uiten zijn een teken van zwakheid.
– Enkel met logisch denken kom je ver in het leven.
– Intuïtie is niet te vertrouwen.

Mensen die meer vanuit hun vrouwelijke kant leven, en dit geldt voor zowel mannen als vrouwen, kunnen niet vanuit de ratio en het logisch denken verklaren wat ze waarnemen vanuit hun gevoel.

Mensen die meer vanuit hun mannelijke kant leven, en ook dit geldt voor zowel mannen als vrouwen, baseren hun waarneming op wat wetenschappelijk verklaard en onderbouwd wordt en zien mensen die meer hun intuïtie volgen als zweverig, labiel, zwak en niet betrouwbaar.

Het is al langer duidelijk geworden dat het hart het centrum is van vrouwelijkheid, ook al wordt onze samenleving overheerst door mannelijke energie. Kijk op macro-niveau, dan kan je dit waarnemen, maar kijk ook op micro-niveau dan is dit ook opmerkelijk waarneembaar. Mannen kunnen nog steeds het vrouwelijke deel in zichzelf onderdrukken, en vrouwen kunnen ook het mannelijke deel in zichzelf wegduwen.
Het dominante aanwezige van het mannelijke kunnen we op alle terreinen terugzien, ook in relaties. Zowel in hetero-als homo/lesbische relaties.

Dat de manier waarop onze maatschappij bestuurd wordt behoorlijk harteloos is, kunnen we overal zien en lezen. Het onderdrukken van de vrouwelijke kant is er een belangrijke oorzaak van. Mochten onder meer politici hun vrouwelijke kant laten zien, dus ook meer vanuit hun hart zouden leven, dan zouden de keuzes die gemaakt worden tot andere beslissingen leiden.

Het is de hoogste tijd dat we allen mogen luisteren naar de intelligentie van ons hart, waarin het vrouwelijke én het mannelijke in onszelf geïntegreerd worden. Door bewust te zijn van ons verlangen naar eenheid en dit buiten onszelf te zoeken, vergeten we de eenheid in onszelf te bestendigen. Hier mogen we ons collectief bewust van worden.

Ik geloof dat we dan pas een hartsverbonden op gelijkwaardigheid gebaseerde samenleving kunnen creëren, waarin intuïtie, gevoel, mededogen, hartelijkheid, warmte, inspiratie de voeding is voor een vreedzame samenleving én duurzame relaties.