Paragnost Eddie en Consulenten

Emotioneel intelligent, is de kracht voor het leven

Emotioneel intelligentEmotioneel intelligent, is de kracht voor het leven. Je bent zo wijs, ja jij, jij die van zichzelf denkt dat ze niet zoveel bereikt heeft in het leven. Die altijd bezig is om de eindjes aan elkaar te knopen en wel eens jaloers kijkt naar anderen. Die het veel beter voor elkaar hebben.

Jij bent zo wijs, je staat klaar voor anderen, je zorgt met ongelooflijk veel liefde voor je partner, voor je kinderen, je hulpbehoevende ouders, maar je loopt wel met je hoofd naar beneden. Je hebt jezelf wijsgemaakt, dat alles wat jij doet, niet zoveel waarde in zich heeft. Je hebt jezelf er van overtuigd dat je pas meetelt, als je een goede baan hebt. Dan heb je iets te vertellen. Dat heb jij jezelf wijsgemaakt.

Ergens tijdens je reis naar volwassenheid is dit er in geslopen. Je hield je stilletjes, op de achtergrond, je hoefde niet zo nodig jezelf te laten zien. Je was er wel, en je deed heel veel. Mama helpen met opruimen, je vroeg haar elke dag wel, mama kan ik nog iets voor je doen. Als klein kind wilde je al graag helpen, dat je om die reden voor een verzorgend beroep hebt gekozen, is dus helemaal niet zo vreemd.

Je werkt 3 dagen in de week en je geniet van de mensen die je bijstaat, maar contact met de collega’s, dat hoeft voor jou niet zo. Je vindt ze zo luid, zo op de voorgrond en ze weten het allemaal zoveel beter. Ze slaan zich op de borst en vertellen voluit hoe goed ze de dingen wel niet aanpakken.

Jij hebt daar niet zoveel mee. Je bent liever weer snel thuis, daar voelt het veilig en vertrouwt. Maar tegelijkertijd vertel je jezelf dat je niet zoveel waard bent en leef je daarnaar. Dat is zoals jij jezelf ziet. Tegelijkertijd weet je heel goed wat recht en krom is, wat waarheid vertellen is. Wat eerlijk en oprecht zijn is. Wat de juiste normen en waarden zijn, wat respect hebben is voor je medemens.

Dat weet je allemaal heel goed, maar je bent ook moe, moegestreden jezelf staande te houden in de wereld die in jouw ogen zo hard is en kil. Je droomt wel eens weg in gedachten naar een eiland met wuivende palmbomen, zittend op het witte strand waar de rust sereen is. Niemand om je heen, die iets van je vraagt, verlangt. Niets hoeven en moeten. Zou het bestaan, denk je dan, om verder te gaan met de berg strijkwerk die er ligt. Je plichtsbesef is enorm.

Zonder dat je het in de gaten hebt, lever je veel van jezelf in. Je levert je hele leven al alles van jezelf in. Je hebt niet in de gaten hoeveel je waard bent, wat je niet aan bergen werk verzet en welke krachten je allemaal in je hebt.

Die krachten heb je verdrongen, je hebt nooit er bij stilgestaan wat je allemaal wel niet in je hebt. Dit leven wat er nu is, is wat je kent en leef je al je hele leven. Maar dan ineens staat dat leven compleet op zijn kop. Je partner verlaat je voor een ander, achteraf blijkt dat die nieuwe partner er al lange tijd in zijn leven was. De emotionele onmacht neemt je over.

Er breekt een loodzware periode aan waarin je jezelf compleet kwijtraakt en je op doorzettingsvermogen doorgaat. Zo zwaar dat het leven nu weegt, je kunt het niet meer dragen. Je zakt in elkaar, je geeft je over, je laat alles toe en langzaam begint er weer iets van licht te schijnen.

Er gloort iets aan de horizon, je begint je overtuigingen los te laten dat je niets waard bent. Je begint goed voor jezelf te zorgen. Je begint uit het keurslijf te stappen dat je ooit is opgelegd. Nee, carrière maken is niets voor jou, maar je weet nu wel heel goed wat wel bij je hoort en past. Emotioneel super intelligent, dat was je altijd al, je wist het nog niet. Nu wel, nu ben je emotioneel intelligent, dat is jouw waarde.

Je hebt geleerd, door de fantastische gesprekken met een medium van Paragnost Eddie dat je zoveel waard bent. Dat je emotionele intelligentie die je bezit, veel meer waard is dan al het andere waar iedereen naar streeft. Nu komt jouw tijd aan daar iets mee te gaan doen. Je bent klaar om je eigen leven compleet te omarmen.

Medium Claire