Paragnost Eddie en Consulenten

Zonder zelfvertrouwen kun je je leven niet opbouwen

Zonder zelfvertrouwen kun je je leven niet opbouwenZonder zelfvertrouwen kun je je leven niet opbouwen. Het levenspad bewandelen, kan niet zonder zelfvertrouwen. Je bent een leven aan het bouwen en opbouwen. Voor dat bouwen heb je iets nodig en dat is zelfvertrouwen. Leren dat je op je zelf kunt bouwen, dat je op jezelf vertrouwt, zodat je de juiste stappen zet in het leven aan de hand van wat jij zelf diep van binnen voelt en ervaart.

Als je een huis gaat bouwen, zul je moeten starten met een stevig fundament, als je een nieuwe woonwijk in aanbouw ziet, dan zie je eerst dat ze beton storten op de grond en daarvoor de heipalen in de grond, dat is nodig om een huis solide, stevig neer te kunnen zetten.

Voor de mens is dat fundament ook nodig, en dat is zelfvertrouwen, wil die een solide en een in balans zijnd leven willen kunnen opbouwen. Zelfvertrouwen is niets iets wat in een boekje staat en we tot ons kunnen nemen, zoals taal en rekenen. In de loop van de tijd, doet een mens zelfvertrouwen op. Eigenlijk bezitten we het al, als kleine baby, het mag gaan ontwaken en zichtbaar worden als we ons levenspad gaan bewandelen.

Zelfvertrouwen daar moet je dus ook aan bouwen, dat is dat stuk beton waarop een huis wordt gebouwd. Elke dag leer je meer en meer en datgene wat je leert, geeft je zelfvertrouwen. Als je hebt leren lezen, ben je trots op jezelf. Als je een goed cijfer haalt voor een proefwerk, geeft je dat een goed gevoel. Dit alles zorgt er voor dat je bouwt aan zelfvertrouwen, waarmee je op volwassen leeftijd verder op kunt vertrouwen en je leven mee kunt opbouwen.

Naast dat je zelf er heel veel voor kunt doen, leer je ook op jezelf te vertrouwen door datgene wat je omgeving je aanbiedt. Als kind te horen krijgen dat je ouders trots op je zijn, geeft jou dat een goed gevoel en een stimulans.

De mensen om je heen hebben op jouw zelfvertrouwen een hele grote invloed. Als kind heb je daar nog geen idee van. Je luistert, je bent loyaal, je wilt je best doen en dat gaat makkelijker in een omgeving waarin de stimulans positief is. Waarin jij gezien en gehoord wordt. Waarin je de juiste aandacht krijgt. Dat verdient ieder kind.

Maar wat als jij die juiste stimulans onvoldoende meekrijgt. Dan wordt het bouwen aan zelfvertrouwen een stuk lastiger. Dan kun je zelf er heel veel voor doen, goede cijfers halen bijvoorbeeld en enthousiast thuiskomen en het vertellen. Maar als je dan niet hoort dat je het goed hebt gedaan, dan gebeurt er in jou iets.

Datgene wat er gebeurt heb je dan nog niet in de gaten. Want een kind denkt nog niet zoveel na, die voelt wel heel veel. En elke keer als jij enthousiast bent en de positieve stimulans van diegene die jij liefhebt, uitblijft, brokkelt er bij jou een stukje van je zelfvertrouwen af.

Je begrijpt het niet, je doet och zo je best. Zien ze het niet? Je gaat dan ook onbewust denken, ik moet schijnbaar nog meer mijn best gaan doen, want ze zijn nog niet tevreden met mij. Dus je gaat nog harder je best doen, maar ook dan blijft het resultaat uit. Zolang je omgeving jou niet de juiste feedback geeft, verdwijnt langzamerhand je zelfvertrouwen in de prullenbak.

Je begint te twijfelen aan jezelf. Doe ik het wel goed, ben ik wel goed genoeg, de mens heeft een overlevingsdrang en zal om die reden de lat voor zichzelf steeds hoger gaan leggen. Je wilt laten zien dat je goed genoeg bent, maar dit alles zorgt er wel voor dat je zelfvertrouwen afneemt.

En dan ben je volwassen, je neemt het leven heel serieus, je bent bang om fouten te maken, je bent bang om te falen. Je staat heel wiebelig op je benen, omdat je zelf diep van binnen in verwarring bent. Je hebt niet geleerd op jezelf te vertrouwen, want daar is onvoldoende aandacht aan geschonken. Je basis voor je volwassen leven mist nog iets en dat zul je nu met vallen en opstaan moeten gaan leren. Wil jij dit je snel eigen maken? Omdat je nu inziet dat je onvoldoende op jezelf hebt leren te vertrouwen? Zoek dan contact met mediums en paragnosten van Paragnost Eddie, zij leren jou op jezelf te leren vertrouwen.

Medium Claire