Paragnost Eddie en Consulenten

Werken aan zelfvertrouwen

Werken aan zelfvertrouwenWerken aan zelfvertrouwen. Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen, luidt een vraag op WiccaMagie.nl. Een hele mooi vraag voor een Wicca en wat ongelooflijk mooi dat deze cliënt deze vraag durft te stellen. Daar is een aanleiding toe. Deze cliënt is er achter gekomen dat ze best wel wat meer zelfvertrouwen kan gebruiken en zoekt daar hulp en ondersteuning bij. Dat is op zich al een heel mooi teken.

De meeste mensen die weinig tot geen zelfvertrouwen hebben, durven niet in hun eigen spiegel te kijken, het ontbreekt ze immers aan zelfvertrouwen. Dus hulp zoeken om meer zelfvertrouwen te krijgen, moet je in je leven al veel tegenslag hebben meegemaakt. Want dan zie je ineens dat je het niet hebt en ben je op zoek om het te krijgen.

Als Wicca ben je blij met deze vragen, want je bent namelijk een Paragnost van nu. Je bent een meester in mediumland. Je hebt van nature je gaven, maar je hebt je ook ontwikkeld in het spirituele, opleidingen en cursussen gevolg en om die reden mag je jezelf een Paragnost van nu noemen. Cliënten weten dit en zoeken dus vaak onze Wicca’s op op WiccaMagie.nl.

Werken aan zelfvertrouwen, als je erachter komt dat je niet op jezelf hebt leren vertrouwen, is een pittig proces. En toch, als je er mee aan de slag gaat, ben je al ruimschoots over de helft. Je ziet het immers in, je wilt er iets mee doen. Het is nu eigenlijk nog een kwestie van inzichten er in krijgen en je blaakt van het zelfvertrouwen.

Het woord zegt het al, ik vertrouw op mijzelf. Ik weet hoe dat in zijn werk gaat. Ik weet dat ik een hoofd heb waarmee ik intellectueel mee kan werken, en dingen mee kan afwegen. Maar ik weet nu ook dat ik een kompas heb, of een tweede brein die ik moet gaan vertrouwen. Dat tweede brein ga ik volgen. Dat vertelt mij exact wat goed is voor mij en daar ga ik naar luisteren. Ik ga niet alleen nog mijn hoofd gebruiken, ik ga ook gebruikmaken van wat ik daadwerkelijk voel en daar naar handelen.

Een Magie Wicca vertelt de cliënt hoe ze kan werken aan zelfvertrouwen. Ik zie dat je je hele leven lang al heel gevoelig bent, maar ook angstig. Probeer te begrijpen dat wat je voelt niet echt datgene is wat je zou moeten voelen. Het is namelijk de angst die het gevoel bij je te weeg brengt en niet je kracht. Voelen vanuit de kracht geeft zelfvertrouwen. Voelen vanuit de angst maakt onzeker.

Hoe weet ik nu of ik in mijn kracht sta of in mijn angst, vraagt de cliënt? Dat is een hele goede vraag, geeft het medium20 aan. Je herkent het verschil door de signalen die je lijf aan je geeft en de gesprekken die je met jezelf hebt. Bij angst ervaar je signalen als vermoeidheid, onrust, slecht slapen, pijntjes her en der. En een stem in jezelf die zegt, zou je dat wel doen, is dat wel verstandig, wie weet is het niet goed. Bij kracht ervaar je energie, goede nachtrust, een stem in je hoofd die je geruststelt en je aanzet tot dingen om juist te doen in plaats van ze te laten. Je gehele zijn vanuit je kracht straalt kracht uit en om die reden voel jij je goed.

Dus als ik mij goed voel, niet te veel over de dingen nadenk en ze gewoon ga doen, dan werk ik aan mijn zelfvertrouwen? Dat klopt, niet weglopen of wegduiken. De situaties met open vizier bekijken en jezelf stimuleren je eigen grenzen over te gaan, met een portie lef en durf. En dat betekent ook dat als mensen in je omgeving onaardig zijn, ook niet meer wegduiken en er van weglopen. Durf aan te geven naar de ander dat je je niet fijn voelt bij wat de ander zegt. Dat geeft namelijk ook zelfvertrouwen, je komt immers op voor jezelf.

De cliënt was heel blij met de top adviezen.