Paragnost Eddie en Consulenten

Balans in het hartchakra

Balans in het hartchakra.Balans in het hartchakra. Wanneer ervaar je dat je hartchakra in balans is? Hoe kan je dit voelen? Als het hartchakra in balans is en je je gevoelens vanuit een gezonde manier kan uiten, is er evenwicht tussen je emotionele en gevoelslichaam. Je ervaart emotioneel evenwicht als het sacraalchakra en het hartchakra met elkaar verbonden zijn. Deze twee energiepoorten zijn met elkaar verbonden. Je kan deze twee chakra’s zien als een paar.
Verdrongen emoties uit het verleden zijn opgeslagen in het emotionele lichaam. Het op een veilige manier naar buiten brengen van verdrongen emoties is belangrijk om de verbinding met het hartchakra te maken. Het hart te openen.
Soms kan het proces van het naar boven halen van verdrongen emoties evenzeer op een excessieve manier gebeuren, waardoor opnieuw onevenwicht gecreëerd wordt.
Het leven wordt moeilijker als je je door je emotionele lichaam laat leiden. Emoties overheersen zonder zich bewust te zijn.
Door teveel te focussen op het voortdurend uiten van emoties, ontstaat onevenwicht. Het wordt moeilijker om kwetsuren uit het verleden te verwerken.
Het beïnvloedt het hier en nu door irrationele gedragspatronen. Het beïnvloedt het maken van gezonde keuzes.
Al je gevoelens uiten kan op de duur verslavend worden.
Teveel zelfcontrole kan leiden tot vreemde emotionele uitbarstingen.
Voortdurend leven vanuit emoties en het uiten van emoties of het beheersen en controleren van emoties leidt tot disbalans in het hartchakra.
Door de verbinding te maken tussen de basis- en sacraalchakra breng je evenwicht en interactie tussen je emotionele lichaam en gevoelslichaam.
Van daaruit wordt je hartchakra energetisch gelijkmatig ‘gevoed’.
Er zijn diverse manieren om de verbinding energetisch in balans te brengen. In mijn ervaring is ademhaling de eenvoudigste manier om terug in je basis te gaan. Je kan de gekende kleuren visualiseren, je kan met een klankschaal werken of met healing klankstaven. De essentie is – in mijn ervaring als lichaamstherapeut- bewust verbindend ademen.
Wat je ervaart en voelt tijdens het verbindend ademen vanuit je basis is wat jij ervaart in het moment. Enkel ervaren en voelen is belangrijk. Niet wat je denkt hoe het zou moeten zijn.
In de Nieuwe Tijd of Aquarius staat het hartchakra centraal in de verbinding die we in onszelf en anderen ontwikkelen.
Dat lukt moeilijk als ons hart gepantserd is. Het is in theorie gemakkelijker om te praten over het hartsbewustzijn en het hartchakra. Leven vanuit een groeiend hartsbewustzijn en een open hart is de weg die we nu openhartig samen mogen afleggen.