Paragnost Eddie en Consulenten

Balans houden,

 Balans houdenBalans houden, Het gaat eigenlijk allemaal om je eigen innerlijke balans behouden.

Alle beproevingen die je meemaakt, het zijn allemaal ervaringen die je verder ontwikkelen in je eigen zijn kortom in je gevoel van eigenliefde en jezelf op de eerste plaats te zetten. En blijven geloven in jezelf en je waarheid in wat werkelijk goed voor jou is, vanuit je buik en hart. Daarop zijn jouw grenzen opgebouwd en die zijn er nu eenmaal. Als de ander jouw grenzen overtreedt dan is het aan jou dit aan te geven. Respecteert die ander dat niet, dan is er geen wederzijds begrip en onvoldoende uitwisseling van liefde. Liefde zit in alle mensen maar ego belemmert het stromen van liefde voor elkaar. Dit verstoort de innerlijke balans zowel bij jezelf als bij de ander als je je er niet voor openstelt.

Dus je kwetsbaar opstellen met begrip en liefde voor elkaar blijft in alle situaties belangrijk. Kom je er in wat voor soort relatie dan ook niet uit elkaar tegemoet te komen dan gaat het over je grenzen heen. Dan levert het geen positieve energie op en dus stroomt ook de energie niet.

Het zuigt je dan leeg met vermoeidheid of depressieve gevoelens als gevolg. Dan is loslaten in liefde – ook al voel je boosheid wat in feite verdriet is – de enige optie. Loslaten is elkaar het beste wensen en elkaar de ruimte geven te groeien en verder te ontdekken. Het betekent niet dat je de ander uit je hart moet bannen. Als de ander hierdoor of jijzelf de eigen grenzen kan verleggen dan is het later mogelijk de relatie te herstellen. Nooit is iemand altijd fout of goed voor je. We leren allemaal wat iemand voor ons betekent juist in tijden van crisis.

Vluchten naar andere vrienden, partner ligt soms voor de hand maar is niet of vaak niet de oplossing. Investeren in liefde en duurzame uitwisseling van liefde wel.

Want hoe beter je elkaar kent, hoe beter het begrip kan worden met als voorwaarde naastenliefde zonder ego en met respect voor elkaars behoeften en dus balans met elkaar en voor jezelf!