Paragnost Eddie en Consulenten

Onze liefdesidealen verwoesten de liefde

liefdesidealen Onze liefdesidealen verwoesten de liefde. De beelden die we dagelijks voorbij zien komen en een beeld schetsen wat de liefde van een ander bij jou te weeg kan brengen, verwoest de liefde. De beelden zijn romantisch, verheerlijkend en schetsen een plaatje die veel te idealistisch is en ver van de realiteit afstaat.

Dan is het logisch dat we allemaal bedrogen uitkomen en teleurgesteld raken zodra die relatie er is. Er blijkt helemaal niets te kloppen van die romantiek. Het is een grote tegenvaller, die zijn weerga niet kent. We idealiseren als mens alles, we maken het mooier, we zien alleen een positieve kant. Samen hand in hand lopen, en de zon die ondergaat. Lieve woordjes tegen elkaar zeggen, elke dag weer.

Zo ontstaat er een beeld dat een relatie hebben, iets is wat alles overstijgt en elke dag als een feest aanvoelt. Het is niet waar, het zijn momentopnames die dat gevoel van geluk geven. Heel af en toe zul je het samen ervaren, als de relatie er is. Maar dat het voldoet aan het beeld wat ons wordt voorgeschoteld, op geen enkele manier.

We hebben als mens allemaal idealen, dat zijn de droombeelden zoals we ons leven als volwassen persoon voor ons zien. Die kent alleen geluksmomenten, dat beeld. Want we zien ze aan de lopende band voorbij komen en gaan er in geloven dat het echt zo is. Aan de ene kant maar goed ook, want alles in het negatieve gaan zien, geeft het leven je nooit wat je er van zou willen zien. Maar helaas, onze idealen verwoesten de liefde, want de dagelijkse praktijk haalt ons in.

Hoe moeten we er mee omgaan, om de grote teleurstellingen tegen te gaan. Om de idealen die we hebben wel te verwezenlijken en niet als sneeuw voor de zon voor onze ogen zien verdwijnen.

We moeten af van de gedachte dat een relatie alleen maar mooie momenten kent. We moeten er realistischer naar gaan kijken en mee omgaan. We moeten ons er bewust van zijn dat mannen en vrouwen nog steeds twee totaal verschillende wezens zijn en anders in elkaar steken. En andere droombeelden hebben.

We moeten ons er ook bewust van zijn dat een relatie hard werken is, net zoals een werkrelatie hard werken is. We moeten er een bepaalde houding voor hebben om er samen een succes van te maken en realistisch zijn dat een relatie ook mindere punten kent. Dat alles tezamen gaat er voor zorgen dat de grote teleurstelling uitblijft, de liefde niet verwoest, maar de liefde de verbindende factor is tussen twee mensen.

Daarnaast moeten we ons er terdege bewust van zijn dat een relatie vraagt om inzet van beiden die bereid zijn voor elkaar iets te willen betekenen. Die bereid zijn om tijd in elkaar te willen investeren. En zeker niet onbelangrijk, dat we voorafgaand aan een relatie weten waar we een partner op moeten selecteren en uitkiezen. Dit vergeten we vaak, vallen als een blok voor de ander zonder te kijken of de deksel bij het potje past.

Door alle valkuilen, het romantische beeld, denken dat aandacht voor elkaar voldoende is, verwoesten we zelf de liefde. Vanuit naïviteit en een droombeeld gaan we compleet voorbij dat er van onszelf ook iets wordt verwacht om de relatie in stand te houden.

Mediums en paragnosten spreken dagelijks veel mensen die de liefde binnen een relatie zelf aan het verwoesten zijn. Ze hebben niet nagedacht toen ze de ander leerde kennen. Ze hebben niet gekeken of de ander bij ze past. Maar nog vele malen belangrijker, ze hebben zelf de juiste houding niet om de relatie in stand te houden.

Het ligt allemaal aan de ander en niet aan hun. Deze mensen hebben nog veel te leren en dat kunnen ze doen samen met een top medium of top paragnost van Paragnost Eddie. Want het ideaal van de liefde bestaat wel, alleen niet zoals we het nu zelf invullen.

Medium Claire
Paragnost Eddie