Paragnost Eddie en Consulenten

Vrije wil of dwingende wil

Vrije wil of dwingende wilVrije wil of dwingende wil. De wil van de mens zet ons er toe dingen te doen, te ondernemen, door onze angsten heen te gaan en daarna een gevoel van trots te voelen. De wil van de mens is ons bewuste, daar gebeurt het, die zet ons ergens toe aan. Het is mooi dat we de wil hebben, anders zou ons leven er compleet anders uitzien. Alleen wat voor zoveel geldt, hoe sterk is jouw wil en is dat sterk in de zin van, handelen vanuit vrije wil, of heb je een vrij dwingende wil.

De wil bepaalt voor een groot gedeelte ons gedrag. Heeft de een een meer vrije wil, zal deze persoon los in het leven staan, ziet wel wat er allemaal op zijn pad komt, relaxed, als het zover is, dan is het zover en alles gaat zo zijn gangetje. Deze persoon zou zomaar eens een flow with the go persoon kunnen zijn. Het kan ook zijn dat deze persoon het allemaal wel best vindt, en helemaal niet zoveel wil, liever lui dan moe is, echter dan zien we dan uiteraard ook terug in het gedrag van deze persoon.

Het tegenovergestelde komt uiteraard ook voor. De dwingende wil. Je heb dan heel veel te willen, dat kan zelfs richting obsessiviteit gaan en als jouw wil sterk is, dan verwacht je van jezelf veel, misschien wel te veel, maar je verwacht het ook van een ander. Leven met een dwingende wil, is niet fijn. In feite heeft jouw wil jou in bedwang. Mensen om je heen kunnen daar moeilijk mee omgaan, want jouw wil is wet.

Wanneer komt de dwingende wil in zijn volle hoedanigheid om de hoek kijken Vaak is dat bij de liefde. Liefde is niet iets tastbaars, het is er en als het ons wordt ontzegd, wordt ontnomen, kunnen we een hele sterke behoefte krijgen het weer terug te willen. Dan wordt de wil dwingend.

Een dwingende wil in de liefde, brengt en geeft nooit liefde. Liefde kent een vrije wil en geen dwingende wil. Door de ander jouw wil op te dringen jou liefde te geven, gaat de ander alleen maar hard wegrennen.

Je ontmoet iemand, het is fijn en die persoon laat jou ook zien het fijn te hebben met jou. Dan voel je dat er door de ander afstand genomen wordt, jouw wil gaat dan aan de slag. Die gaat enorm zijn best doen, de liefde van de ander te krijgen. Op dat moment wordt jouw wil dwingend. Je wilt en zal die man krijgen. Want je wilt hem. Je hebt totaal niet in de gaten wat je aan het doen bent. Want wat je doet is die ander jouw wil opleggen. Wat je doet is die ander zijn wil afnemen om in vrije wil met jou samen te willen zijn. En die persoon die nam nu juist afstand van jou, die liet nu juist zien dat hij vanuit zijn vrije wil zich niet met jou wilde verbinden.

Wat zou je dan juist moeten doen? Hem vanuit jouw vrije wil loslaten in liefde en niet achter hem aan moeten gaan lopen, je wil volgend. Want daarmee doe je jezelf te kort. Daarmee laat je zien dat jij nog niet klaar bent liefde vanuit vrije wil te kunnen ontvangen. Daarmee geef je aan dat je liefde ziet als een bezit. Je wilt die ander bezitten. Het gaat dus helemaal niet om zijn liefde. Het gaat om iets anders, iets in jou wat liefde nodig heeft, omdat ze nog niet zichzelf voldoende liefde te geven heeft.

Zolang jij liefde nog wil, als het er niet is, als het er wel is en het ontglipt je. Doe dan een pas op de plaats en constateer bij jezelf dat het de wil is die liefde wilt vanuit een dwingende vorm. Ik kan mij voorstellen dat je nu denkt, zo heb ik er nog niet naar gekeken. Hier wil ik meer over weten. Er staat een top team voor je klaar op www.allmediums.nl die je kunnen helpen inzichten te krijgen in jouw wil, de liefde en alle facetten daar omheen. Ze geven je ook advies hoe of jij eindelijk wel eens de liefde van je leven kan gaan ontmoeten en wanneer. Vraag dus gerust ook om een toekomstvoorspelling, hetzij door een kaartlegging, tarot, lenormand of door de helderziendheid van het medium zelf. We staan voor je klaar om al jouw liefdevragen te beantwoorden. Het team van Paragnost Eddie & Consulenten. Liefdevolle groet Claire box 04