Paragnost Eddie en Consulenten

Denk vrij, dan voel je je vrij

Denk vrij, dan voel je je vrijGedachten bepalen hoe we ons voelen. Gedachten zijn er dag en nacht. Jouw gedachten bepalen voor een heel groot gedeelte hoe of jij je voelt. De manier waarop jij denkt, wordt gevormd in je jeugd. Dat denken is een gevolg van hoe jouw omgeving met jou omging. Wat ze je meegaven of juist niet.

Je eerste 7 levensjaren zijn hierbij van groot belang. Voelde je je toen al niet vrij, omdat de omstandigheden er niet naar waren, zullen je gedachten bedrukkend, negatief, angstig zijn. Logisch gevolg dat je dan op latere leeftijd dezelfde gedachten hebt, als dat je kind was. Je wilt je onbewust, voor alles behoeden om maar geen pijn en verdriet te hebben.

Waren de omstandigheden open, spontaan en vrij, logisch gevolg dat je deze als kind hebt overgenomen. Je voelt je dan vrij om te zeggen wat je denkt. Je voelt je vrij te zijn zoals je wilt zijn. En met name die vrijheid die jij voelt, zorgt er voor dat je datgene wat je denkt open en vrij hebt mogen ventileren. En voor alles geldt, jong geleerd, oud gedaan.

Je gedachten mogen uiten is voor iedereen van belang. Ze denken en vervolgens er niets mee doen, ga je gedachten stapelen. Onder al die gedachten zitten emoties, die je, doordat je je niet vrij voelt, ze te uiten, ergens vastzet in jezelf. Zo volgt er als vanzelf een opeenstapeling van opgestapelde gedachten en emoties. Geen mens houdt dit vol en zal op een gegeven moment moeten ventileren.

Dat ventileren gebeurt op diverse manieren. Een woede aanval, boze woorden, een ander willen slaan. Allemaal uitingen dat een mens zich niet vrij voelt om zijn gedachten en emoties te laten zien. Je hebt ze namelijk niet mogen laten zien, toen je klein was.

Het is nooit te laat voor verandering en nu ben je volwassen en merk je dat je je niet vrij voelen, geen fijn gevoel is en wordt het tijd je te verlossen hiervan. Je wilt af van die woede aanvallen, van altijd boos rondlopen en al die gedachten in je hoofd. Het doet jezelf geen goed en anderen ook niet. Contacten verlopen niet soepel. Je gaat ze steeds meer uit de weg. Gelukkig ervaar je dit alles al bij jezelf. Zie je in waar het aan schort en zoek je hulp om inzichten te gaan krijgen om de verandering in gang te kunnen gaan zetten.

Je belandt op de website, je besluit een Wicca Magie te bellen die in haar omschrijving aangeeft hierin kennis van zaken te hebben. Het gesprek doet je goed. Een Wicca heeft naar je jeugd gekeken en een ongelooflijk goed beeld daarvan neergezet. Je begrijpt nu veel beter waardoor jij altijd maar piekerend rondloopt. Je begrijpt nu ook dat je voor je omgeving niet echt een fijn gezelschap bent.

Je ziet nu ook in hoe je dingen kunt gaan veranderen. Niets meer opkroppen, aangeven wat jou dwars zit. Door direct je gevoelens te uiten, stapel je gedachten en emoties niet meer op. Alleen wanneer voel je nu iets. Hoe weet je dat je iets moet uiten. Ja achteraf, dan weet je het wel, alleen dat wil je niet meer achteraf zien, je wilt het direct in de gaten hebben.

Ook daar gaf Wicca je een goed antwoord op. Verwacht niet van jezelf dat je met een knip van je vinger het nu allemaal in een keer goed kan gaan doen. Je hebt je leven lang iets op een bepaalde manier gedaan, en dat zal je nog best zo blijven doen. En dat mag, je oude ik van je afschudden heeft tijd nodig. Geef jezelf de tijd hiervoor. En begin te oefenen in een vertrouwde omgeving. Het voelen is een ding, het uiten op de juiste manier is nog best lastig.

Als mens zijn we namelijk gewend te wijzen met een vinger naar de ander. Die veroorzaakt onze emotie in onze ogen. En dat kan, gaf Wicca ook aan. Alleen, ben jezelf altijd degene die er op een juiste manier mee om moet gaan. Door aan te geven wat datgene wat de ander bij jou oproept aan te geven. Aangeven van wat het met jou doet. Zoveel antwoorden en inzichten meegekregen van deze online Mediums. Wat voel ik me vrij, nu ik vrij denk.