Paragnost Eddie en Consulenten

Reflectieblog Op zoek naar je innerlijke bronnen

miekeReflectieblog Op zoek naar je innerlijke bronnen. Is het herkenbaar dat je geneigd bent anderen als wijzer te ervaren dan jezelf? Zeker zullen er mensen om je heen zijn die het leven in zijn rauwste ruwste manier hebben ervaren en die daar zeer veel levenswijsheid in hebben opgedaan. Niet vanuit een verbitterde kijk op het leven. Maar die zijn er ook wel uiteraard.

Hoe mooi het ook is mensen om je heen te hebben die je wijzer acht dan jezelf en je richtingwijzers kunnen geven hoe je gelukkiger zou kunnen zijn. Navigeren op je eigen innerlijke kompas is uiteindelijk waar de uitdaging in ligt.
Je kunt heel veel informatie lezen in tijdschriften of boeken, verhalen beluisteren van de ander. Het zijn één voor één hulpbronnen die je kunnen inspireren. Doch de enige bron die je uiteindelijk kunt ontdekken en helder maken, vind je terug in jezelf.

Wijsheid die in jezelf besloten ligt is niet hetzelfde als informatie inwinnen. Informatie verzamelen we als kennis. Kennis die het niet verder reikt naar het hart, vergeet je uiteindelijk. Je kunt er niets mee dan enkel je hoofd vullen met kennis. Het raakt niet dieper, niet verder en is dode materie. Dode materie leeft niet.
Ik hoorde onlangs iemand ontgoocheld zeggen dat de lang vergaarde kennis eerder een ballast was geworden en haar niet bij haar diepere zielswonden had gebracht. Ze voelde zich eromheen draaien en geraakte maar niet naar dié plek, waarvan ze Intuïtief voelde dat dit veel dieper verborgen zat.

Sommigen beweren dat het heel moeilijk, zwaar en onmogelijk zou zijn die diepste lagen te kunnen ontmantelen. Laat staan om te helen. Het lijkt meer op een worstelen met bloed, zweet en tranen. Herinneren we ons ergens vanuit onze voorouderlijke lijnen dat we ons leven moeten ervaren met smart, pijn, lijden? Is dat ook één van de zovele imprints? Bloed, zweet en tranen en aan het einde van de rit, verdoofd en verdwaasd afscheid nemen. Soms kunnen we nog niet eens afscheid nemen en is er een heel ander script voorzien. Weet jij het? Ik niet.

Hoezeer je naar externe bronnen blijft zoeken, het antwoord vinden we niet daarbuiten. Wij zijn de creators van ons leven, scheppers. Als je een lied zingt, dan bij je aan het scheppen. Je denkt misschien dat je geen talent hebt, vals zingt. Een ding doe je wel op dit moment: je creëert iets dat van binnenuit komt. Heb je zin om een gedicht te schrijven, ook al denk je dat je niet het talent hebt als een échte schrijver. Schrijf vanuit je hart, al zijn het enkele rijmelarijen. Wat jij op dat moment doet is iets creëren, zoals niemand anders doet.

Kijk nu eens naar alles waar je niet bij stilstaat omdat je alles op een automatische piloot doet. Sta bewust stil bij wat je dagelijks creëert. En geloof het maar dat er zoveel meer scheppingskracht leeft in jezelf dan je kon vermoeden. Je kunt het neerzetten als een ‘ach het is maar… ‘of een wow, dat ervaar ik als origineel en mooi…‘
Iedereen kan nieuwe dingen creëren, het is voor iedereen weggelegd en ja het is een zeer spannend proces en ons geboorterecht. Ik herinner hierbij een lied van Clouseau: ‘ Van binnen’

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand
wie is de mooiste van het land
da’s niet wat mij interesseert
schoon wordt over gewaardeerd
enkel uiterlijk uitvertoont
jij bent lelijk hij is schoon
da’s een snelle zij is rap
iets te dik schijn niet zo knap
wordt het is niet tijd toon je ware aard
innerlijke schoonheid
is het meeste waard
kijk naar wat je hebt vergaard binnenin
het zit vanbinnen
het zit vanbinnen
het zit vanbinnen
diep vanbinnen

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand
wat is er nu toch aan de hand
wie is waar getatoeëerd
met extentions geblondeerd
domme make-up face gelift
bijna naakt gewoon geschift
valse lippen vreemde lach
alles kan en alles mag
wordt het is niet tijd
toon je ware aard
innerlijke schoonheid
is het meeste waard
kijk naar wat je hebt vergaard binnenin

het zit van binnen
het zit vanbinnen
het zit vanbinnen
diep vanbinnen
wie bepaald wat mooi is
dat ben jij alleen
als je van jezelf houdt
dan kan jij (dan kan jij)
ja geloof mij (ja geloof mij)
je kan schitteren als een juweel
je hoeft geen glippendeel neen integendeel
ook zonder ringen aan je hand
ben jij een pure diamant

(het zit vanbinnen…) het zit vanbinnen
(het zit vanbinnen) hier vanbinnen
(het zit vanbinnen diep vanbinnen het zit vanbinnen)
je kan schitteren als een juweel
je hoeft geen glippendeel neen integendeel
ja vanbinnen
het zit vanbinnen
het zit vanbinnen
hier vanbinnen

Inspirerende hartegroet
Mieke Box 45