Paragnost Eddie en Consulenten

Innerlijk Kind

Innerlijk KindHet Innerlijk Kind is dat deel in ieder mens dat te maken heeft met het omarmen van het eigen kindsdeel. Sommigen hebben hun kindsdeel al verloren voordat ze op de wereld kwamen. Mogelijk omdat tijdens het proces in de baarmoeder het kind/baby/foetus de omgevingsfactoren al hoort en beleefd. Is er het nodige gaande met vader, moeder of anderen belangrijke factoren zal dit opgevangen worden. Het kan dan zijn dat het kind/baby/foetus zich al op een bepaalde manier afscheid of verstopt … het gevoel van er niet mogen zijn is dan ingezet.

Latere factoren kunnen ook een rol hierin spelen. De basis van het innerlijk kind is veiligheid. Zich veilig voelen om aanwezig te mogen zijn.

Het heeft veel te maken met overlevingsstrategieën. Dit is het gedrag of rollen die het kind en eventuele volwassene ontwikkeld heeft. Naast het proces dat zich in de baarmoeder heeft afgespeeld kan het ook te maken hebben met de gezinsstructuur en de maatschappij in het algemeen.

Mensen die hun kindsdeel vroeg zijn kwijtgeraakt zullen hun Innerlijk Kind ruimte laten nemen door bijvoorbeeld als volwassene gedragingen te vertonen die op een kindsdeel lijken. Naar een film kijken voor kinderen en daar ook als een kind van te genieten. Of zich als een klein kind gedragen bij de partner waar zij zich veilig willen voelen. De speeltuin in en letterlijk spelen, hoewel dat een stuk minder voorkomt.

Vaak wordt het Innerlijk Kind niet toegelaten. De wereld zoals zij die hebben leren kennen is NIET veilig! Deze strategie wordt dan ook doorgegeven aan de ‘eigen’ kinderen.

Sommigen zijn zich daar totaal niet bewust van, anderen juist heel erg bewust van dat kindsdeel. Maar om daarmee aan het werk te gaan of beter het verwerken van dat deel is eng. Weer anderen durven het aan en zoeken begeleiding.

Dan gaat men op zoek naar een therapeut die kan helpen met het Innerlijk Kind Heling. Daar zijn diverse mogelijkheden voor … soms heeft iemand direct te juiste begeleiding gevonden. Andere keren moet men nog even doorzoeken.

De therapeut, de therapie en cliënt moeten wel bij elkaar passen. Het vertrouwen hebben in de juiste wijze om dit Innerlijk Kind deel te mogen helen.

Net als bij veel gaat het in eerste instantie om herkennen, erkennen, accepteren en transformeren.

Een manieren om te herkennen dat men het Innerlijk Kind zou kunnen helen of dat er iets in die richting speelt, zou kunnen zijn een gesprek met een telefonisch consulent. Het gaat bij het Innerlijk kind vooral om gehoord te worden. Zeker bij emotionele verwaarlozing is van belang om te mogen vertellen hoe men zich gevoeld heeft. Inclusief alle boosheid die daar bij hoort.

Bij het in gesprek gaan of door andere oorzaken kunnen vergeten ervaringen tevoorschijn komen. In principe zal dit gebeuren als men eraan toe is dit te kunnen herinneren indien het veilig is.

Helaas kunnen ook op andere manieren vergeten ervaringen tevoorschijn komen. Zoals hyperventilatie of andere fysieke ongemakken. Ja, zelfs ziekten.

Een manier van verwerken is een Innerlijk Kind Heling te doen. Dat kan via rebirthing, hypnose & regressie, kinesiologie, creatieve therapie etc.

Het begint echter bij het herkennen door jezelf of een ander.

Medium Esher.