Paragnost Eddie en Consulenten

Acceptatie en vertrouwen

Acceptatie en vertrouwenIn een voortdurend veranderende maatschappij, lijkt onzekerheid, stress, niet weten een steeds grotere rol te spelen. Soms lijkt er wel geen enkele rem aanwezig te zijn. Het doorgaan en maar doorgaan, vraagt toch echt een keer aandacht.

Mogelijk ken je het zelf, of om je heen … Mensen die maar doorgaan, de stress is voelbaar voor anderen, zelf merken ze het vaak niet. Sneller praten, agressief praten, doorgaan, geen tijd. Onzekerheid, want in de huidige tijd lijkt alles op losse schroeven te staan.

Momenteel hoor ik veel mensen in hun twijfel zitten. Wil ik dit nog wel? Tegenstrijdigheden in het algemeen lijkt aardig wat tegenzin te geven. Evenals het onvrijwillig in diverse banen zitten. Één baan? Welnee, sommige mensen hebben op dit moment wel 3 banen.

Chaos, onregelmatigheid, waar moet ik heen vandaag? Welk werk moet ik doen? Welke locatie? Daar worden fouten gemaakt, mensen blijven mensen! Ga er niet over wakker liggen … accepteer dat je een mens bent.

Zorg ervoor dat er een bewustwording aanwezig is, dat het niet erg goed voor het fysieke, mentale lichaam is. Het begint met de mentale bewustwording in proces te zetten. Dan verandert niet zomaar het gedrag, of de acceptatie. Het is in de mentale geest geaccepteerd. Nog niet in het hele systeem.

Adreline verdwijnt niet zomaar uit het lichaam. Het is ook nog eens zo, dat mensen zelfs verslaafd kunnen raken aan adreline. Een leven lang vol stress dat adreline aanmaakt, kan niet zomaar stoppen. De automatische piloot vraag bij afwezigheid zelfs om zelf dan maar stress situaties op te zoeken.

Adreline is een aanslag op de bijnier, er kan dan ook en zal ongetwijfeld bij veel mensen een bijnieruitputting aanwezig zijn.

Indien men mentaal zich bewust is van het ‘slopende proces’ begint acceptatie. Pas na lange tijd begint het lichaam te accepteren, wat de geest allang weet.

Het helingsproces kan mentaal begonnen zijn, maar kan ook nu het overgegaan is in een fysiek acceptatie proces pas beginnen. De valkuil om opnieuw in stress te schieten blijft aanwezig.  Probeer dus vooral bewust te zijn van wat er gebeurd. Vooral dat iedereen een mens is!

Accepteren dat dingen zijn zoals ze zijn, wordt niet mee bedoeld dat als een situatie niet goed voor iemand is, dat men die dan maar accepteert. Zolang de oplossing zich niet aandient, kan men op zoek gaan naar de oplossing. Vechten tegen de bierkaai kost alleen maar energie! Bovendien zorgt het ervoor dat de focus naar het ‘juiste’ verdwaald raakt.

Accepteren dat de situatie niet goed is, is ook acceptatie.

Hoog sensitieve personen die steeds weer opnieuw in een situatie terechtkomen, waarbij de vraag herhalend gesteld moet worden. Is dit van mij of van een ander? Leren accepteren dat hoog sensitiviteit een onderdeel van hoog sensitiviteit is.

Tijdelijke stilstand vraagt ook acceptatie, er lijkt een blinde vlek te zijn en even kan men niet meer vooruit … lastig en heel erg frustrerend. Zeker indien de stilstand lang duurt.

Eerder al opgemerkt ook hier is het wel de bedoeling om naast de eerste stilte wel te kijken, is er niets te vinden, dan zit er niet anders op dan het te accepteren.

Vertrouwen op het onbekende.

Medium Esther.