Paragnost Eddie en Consulenten

Hoe ga je om met liefdesverdriet?

Hoe ga je om met liefdesverdrietHoe ga je om met liefdesverdriet? Ze zeggen dat het beste medicijn om zo snel mogelijk door liefdesverdriet heen te komen, weer verliefd worden is. De een kan het en de ander moet er niet aan denken. Die duikt het liefst weg onder de dekens en wilt niemand zien.

Liefdeverdriet is heftig en zeer pijnlijk. Het is als een onderhuidse wond die tijd nodig heeft om te helen. Omdat we de wond niet zien, maar wel voelen, staan we er niet bij stil dat er sprake is van een wond. We ervaren gevoelens en die zijn zo verschrikkelijk heftig, dat we als mens ons daarop richten en we die gevoelens zo snel mogelijk willen ruimen. Juist de weerstand tegen deze gevoelens, zorgt er voor dat de pijn hevig blijft, de wond geen tijd krijgt om te genezen.

Juist in tijden van verdriet moeten we ons meer richten op onszelf. Vaak doen we dat, alleen niet op de goede manier. we trekken ons terug uit sociale contacten. Er blijven dan een paar vertrouwelingen over die we dagelijks vaak opzoeken om ons verhaal te kunnen doen, alles opnieuw her te beleven en vaak is er dan hoop. Hoop of het weer goed gaat komen.

Al heeft de ander je in alles te kort gedaan, al heb je zelf op een gegeven moment besloten achter de relatie een punt te zetten, wil dat nog niet zeggen dat er geen pijn is. De pijn is vaak nog heftiger als je zelf besloten hebt de relatie te beëindigen. Dan komen er ook nog gevoelens bij, als falen, heb ik er wel goed aan gedaan!

Hoe kun je het beste omgaan met liefdeverdriet? Er doorheen gaan, letterlijk er doorheen gaan. Wat we vaak doen, is de ander vasthouden in onze gedachten. Gaan kijken op social media. Zo houd je de pijn zelf vast. Het allerbeste is, als je verdriet hebt, de ander compleet uit je leven zetten. Dat lukt niet als je de ander blijft volgen.

Zorg er dus voor dat alles wat je herinnert aan de ander niet meer in je gezichtsveld is. Praat met vertrouwelingen over je gevoelens, maar mijd te praten over je ex. Zolang als je over je ex blijft praten, houd je de pijn in stand. Pijn waar je nu juist vanaf wilt. Je hersenen moeten gaan wennen aan de nieuwe situatie.

Vaak is het zo dat het niet eens de pijn is om het verlies van de ander. Het is ook de pijn die meespeelt dat het verlies een verandering te weeg brengt in je leven. We willen die verandering niet en onze hersenen helemaal niet. Dat betekent gedachten veranderen. Leuke dingen gaan doen waar je je volledige aandacht op moet gaan vestigen. Je zult merken als je iets aan het doen bent, je gedachten dan niet volledig gericht zijn op het verdriet. Dat komt weer, zodra je alleen bent, in de auto zit, dan kan de pijn weer volledig bezit van je nemen. Hoor je dan ook nog een liedje op de radio, dan kun je jezelf weer volledig kwijtraken.

Geef jezelf de tijd om te rouwen. Want ook nu ga je door een rouwfase heen. De fasen van het ongeloof, is het nu echt voorbij, en je dan boos voelen dat je hem kwijt bent, tezamen met het verdriet, brengt je op een gegeven moment bij de acceptatie. Vaak ben je dan door een hel gegaan, maar zie je als je bij de acceptatie bent, dat het beter is dat het er niet meer is en zie je ook wat je eigen aandeel is geweest van de breuk. Je doorziet je eigen patronen en die zul je dus nooit meer gaan toepassen.

Zo is die heftige pijn die liefdesverdriet met zich meebrengt toch ergens goed voor geweest. En als je nu niemand hebt om je verhaal mee te delen. Dan kun je altijd terecht bij Paragnost Eddie en zijn consulenten. Die slepen je door je liefdesverdriet heen.

Medium Claire