Paragnost Eddie en Consulenten

Pijn en verdriet vergeven

Pijn en verdriet vergevenPijn en verdriet vergeven, dat een ander je heeft aangedaan, is een van de moeilijkste dingen in een mensenleven. We kunnen de ander niet zomaar vergeven voor wat die ons heeft aangedaan. Velen van jullie bellen ook vaak met de vraag. Gaat de ander het een keer beseffen wat die mij heeft aangedaan? Gaat die ander er spijt van krijgen? En ik zou op die ander wel wraak willen nemen, ik wil hem de waarheid vertellen. Ik wil dat de ander nog een keer met mij een gesprek aangaat, zodat ik hem kan vertellen hoe ik er over denk.

En dan denk ik, wat heeft dit voor zin? Waarom zou je dit allemaal willen? Ik begrijp het wel, want de pijn die er is, daarvan wil je het liefste dat die ander dat ook gaat voelen. Een soort van genoegdoening, voor jezelf, dat ook die ander in deze hel terechtkomt, zodat die kan voelen hoe of jij je nu voelt. Vergeven! Hoezo vergeven, nooit van mijn leven, dat verdient die ander niet, nooit, hoor ik dan ook vaak. En het is zo zonde om niet te vergeven, je eigen leven moet daar zo onder lijden.

Dit zijn altijd heftige gesprekken en ik begrijp de pijn, ik begrijp waar de ander mee zit, echter ik probeer toch ook altijd aan te geven, hoe belangrijk het is, de ander te vergeven. Want vergeven doe je niet voor de ander, dat doe je voor jezelf! Want zolang als jij de ander niet vergeeft, blijf je rondlopen met allerlei emoties, die je van binnen opvreten en verscheuren. Je doet jezelf er zoveel pijn mee en die pijn mag er zijn, maar blijf deze niets vasthouden. Daar doe je jezelf zo tekort mee.

Bel, of chat eens met een Wicca. Dit is in een situatie waarin je moeite hebt met vergeven echt geen overbodige luxe. Diegenen die je te kort doet, door niet te vergeven van de ander, ben jijzelf. En jij wilt toch ook weer een fijn leven, waarbij je de haat kunt loslaten! Waarbij je je weer vrij voelt en jezelf verlost van ballast die je al lange tijd met je meedraagt en bijna niet meer kunt dragen? Diegene die werkzaam zijn op WiccaMagie bieden jou graag steun, bieden jou heel graag antwoorden en inzichten. Die hebben vaker met dit bijltje gehakt, sterker nog, hebben ook situaties meegemaakt in hun leven waarbij ze moesten vergeven. Ze weten dus wat jou te doen staat.

Zij weten precies de vinger op de juiste plek te leggen en kunnen jou verlossen van de hel waarin jij je bevindt. Ze zijn hier voor opgeleid. Ze gaan je niet vertellen, van ach, laat het toch los? Nee, ze leggen je uit waarom het zo belangrijk is om los te laten en hoe of je kunt loslaten, zodat je kunt gaan vergeven. Ze laten je zien door middel van voorbeelden wat het met een mens doet als die niet kan vergeven. Welke effecten dat heeft op jou, je geest, je lijf. Dat het leven heel zwaar is door blijven vast te houden aan de woede, de storm die nog steeds in jou woedt en hoe je jezelf daarmee te kort doet.

Rond blijven lopen met haat naar een ander en die maar niet kunnen vergeven voor zijn daden, heeft maar één effect en dat is het effect wat het op jouzelf heeft. Die ander is allang verder gegaan met zijn leven en ja ook dat kan je dwars zitten en je bezighouden. En dat gesprek wat je nog zo dolgraag wilt, denk je dat het iets gaat toevoegen? Denk je dat de ander jou dan ineens wel liefdevol zal gaan benaderen? Dat gesprek gaat alleen je nog maar meer onduidelijkheden geven en nog meer frustraties brengen. Ja maar ik heb het nodig om het af te kunnen sluiten, dan kan ik verder.

Daarmee zeg je dan, ik heb een ander nodig om mijn leven weer te kunnen leiden? Zie je wat je dan eigenlijk zegt, ik kan het niet zelf. En juist daar moet jij naartoe, dat jijzelf overal toe in staat bent, dan kies je voor de kracht, voor de liefde voor jezelf. Dan is vergeven een vanzelfsprekendheid geworden, dan laat je nooit en te nimmer meer iemand macht hebben over jou! Want zolang als je niet vergeeft, heeft de ander nog steeds macht over jou en het is tijd, door te vergeven, weer aan je eigen roer te gaan staan.