Paragnost Eddie en Consulenten

Het leven is één groot rouwproces

Het leven is één groot rouwprocesAls je er goed over nadenkt, is het leven één groot rouwproces, totdat we loslaten. Als we kunnen loslaten, is er geen rouwproces meer. Maar aangezien de meesten moeite hebben met loslaten, vertoeven ze bijna elke dag weer met zichzelf in een rouwproces. Dit doorbreken is de ultieme oplossing voor een leven wat je voor ogen hebt. Dan creëer je dat leven ook. Dan is het leven niet langer meer een plaatje in je hoofd, waarnaar je verlangt. Het leven is er zoals je het zou willen zien. Dan stopt het rouwen.

Wat is een rouwproces
Een rouwproces is een fase die ontstaat na elke situatie waarin sprake is van verlies, teleurstelling, het hebben van een verwachting, om een paar dingen op te noemen. Een rouwproces brengt emoties mee, van ongeloof, verbazing, boosheid, verdriet en acceptatie. Zie je dat je de gehele dag door in een rouwproces kunt vertoeven als je met verwachtingen leeft?

Dat je hele leven dan een aaneenschakeling van rouwen is? Dat zolang als jij niet loslaat, je rouwt. Zelfs kleine minieme situaties, als iemand die voordringt bij de kassa in de supermarkt en jou raakt, je daar vol ongeloof bijstaat en naar kijkt, dan boos wordt op die persoon en de tranen er van in je ogen kunnen springen en dit na een paar uur wegzakt, is een rouwproces. Is dit niet het leven dan? Nee, zeker niet, het leven is niet rouwen, verre van dat. Het is de mens zelf die zijn hele leven rouwt. Omdat de mens leeft met een voorstelling van hoe of het leven er uit zou moeten zien en dat niet voor elkaar krijgt. Dus rouwt de mens elke dag, bij elke situatie weer.

Een leven zonder rouwen kan
Hoe kun je er voor zorgen dat het leven niet meer een aaneenschakeling van rouwen is? Jezelf veranderen. Daar ligt de sleutel. Hoe pak je dat aan? Zoek contact met een ,medium. Geef aan dat jouw leven niet het leven is zoals jij het voor ogen hebt. Laat dan een medium aan het woord. Die gaat kijken naar jouw kindertijd, naar het nu en aan de hand daarvan schetst een medium een beeld. Dat beeld daar zal jij je in herkennen. Dat is mooi en dan komt het. Een medium wordt jouw gids voor de toekomst. Jouw toekomst, waarin jij de hoofdrol gaat spelen. Waarin jij gaat verwezenlijken zoals je je leven wel voor ogen hebt. Niet het plaatje wat in je hoofd zit, dat moet er eerst uit.

Bewust worden dat er maar één persoon is die voor jou het allerbelangrijkste is en dat ben jijzelf. Bewust worden dat het leven geen plaatje in je hoofd is, dat het leven is zoals het is. Anders gaan denken en doen dus. Dat als jij jezelf als het mooiste wezen op de wereld gaat zien en met een realistische kijk de wereld aanschouwt, jij het leven gaat krijgen wat je voor ogen hebt en het niet meer een aaneenschakeling is van constant in rouw zijn.

De verandering
Het leven leven en vallen van de ene verbazing in de andere, en jezelf maar met moeite staande kunnen houden, zie je daar nu van in, dat je constant in rouw bent. En dat je alles maar toelaat, nooit voor jezelf opkomt? Dat jijzelf degene bent die het toelaat en de verandering is, om een leven zonder rouw te gaan leven. Laat die man bij de kassa voorgaan, wens hem alle goeds. Dan heb jij geen gevoelens van ongeloof, boosheid en verdriet. Laat die partner los die niet goed voor je is.

Zolang jij verwachtingen hebt zoals je partner zou moeten zijn, gaat het niet werken. Laat dus los wat je van hem verwacht en leg de focus op je eigen leven. Dat leiden zoals jij het wilt, en als je verder in de tijd bent, dan geeft je gevoel, je intuïtie een antwoord. Wel of niet doorgaan met deze partner. Dat is dan een zeker weten en ben je de rouw in je leven voorbij.