Paragnost Eddie en Consulenten

Er zijn geen obstakels op het spirituele pad

Er zijn geen obstakels op het spirituele padEr zijn geen obstakels op het spirituele pad. Er is geen enkel mens dat in zijn leven ontkomt aan veranderingen. Al heb je nog zo’n gestructureerd leven, waarin voor jouw gevoel elke dag hetzelfde verloopt, er is sprake van verandering. Ook op die dagen dat er in jouw ogen ogenschijnlijk niets verandert. Jij bent namelijk nooit hetzelfde. Elke seconde verandert er iets in jou. Door datgene wat je doet en denkt, stuurt in jou een mechanisme telkens bij. Aan de hand van wat je ziet, hoort en ervaart, verander je dus constant. Alleen dat weten, in de gaten hebben, zolang als alles om je heen hetzelfde blijft, vaak niet.

We beginnen dit pas in de gaten te krijgen, als er een verandering plaatsvindt in ons dagelijks leven. Een relatie die wegvalt, ruzie met een vriend of vriendin, dagritme dat in de war wordt geschopt. Andere werktijden, een nieuwe baas. Allemaal veranderingen buiten onszelf om, die er voor zorgen dat ons leven in een ander vaarwater komt. Deze zijn zichtbaar, maar datgene wat er in jou gebeurt, is niet zichtbaar. Dat komt pas aan de oppervlakte bij een grote verandering buiten jezelf om.

Laten we als voorbeeld een verbroken relatie nemen. Dat brengt van alles met zich mee. Het dagritme verandert, bepaalde gewoontes vallen weg. Het kan een verhuizing inluiden, minder geld, ander werk. Allemaal veranderingen buiten jezelf om waar je mee wordt geconfronteerd. Maar er gebeurt nog veel meer in jouzelf. Je ervaart bepaalde gevoelens als onmacht, grote teleurstelling, gekrenktheid, boosheid, verdriet, diepe rauwe pijn. Allemaal veranderingen die in jou plaatsvinden en verborgen zijn voor anderen, maar er wel degelijk zijn.

Op dit moment wordt de mens geconfronteerd met emoties en gevoelens die hij bij zichzelf nog nooit eerder heeft ervaren en ze als obstakels kan gaan zien. Zijn het obstakels, of is het iets geheel anders wat er nu aan de hand is! Ben je wellicht aangekomen bij een fase in je leven dat er iets moet gebeuren. Dat je ontwaakt, dat je jezelf tot op heden te kort hebt gedaan en het universum je wilt wakker schudden? Dat antwoord weten we nu nog niet, dan zien we later pas. We worden met veel emoties belaagd en die moeten eerst de ruimte krijgen er te mogen zijn.

Ondertussen werkt je lijf en je geest alweer heel hard voor je, onzichtbaar, om de balans in jou te herstellen. Dat kunnen we tegenwerken, door de emoties vast te blijven houden. Zo kunnen jaren voorbij gaan, onszelf kwijt zijn, en de obstakels niet zien als een ontwikkeling voor ons eigen pad voor persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling.

Obstakels zijn het pad als je je spiritueel ontwikkelt. Want zonder de obstakels, is er geen ontwikkeling. Dan worden je ogen niet getriggerd om dingen anders te gaan zien. Dan word je bewustzijn niet vergroot, want er gebeurt niets. Of je blijft stilstaan, of je werkt tegen.

Een leven zonder obstakels bestaat niet, ze zijn nodig om ergens naar toe te groeien. Maar misschien wil jij wel helemaal niet groeien. Wil je dat alles blijft zoals het is, want het is goed. Ik voel mij veilig en ervaar rust, mag het dan zo blijven.

Natuurlijk mag het zo blijven, alleen de vraag is, zal het zo blijven. Zijn er niet altijd momenten in ons leven die iets van ons vragen. Een verandering die er komt, kan gezien worden als een obstakel. Deze hebben we nodig om ons te ontwikkelen. Als je de obstakels gaat zien als een mooi groeimoment, dan zijn ze ineens geen obstakel meer.

Spirituele hulpverleners werkzaam bij Paragnost Eddie helpen je graag je obstakels zichtbaar te maken, zodat jij ze ook gaat zien en er mee aan de slag kan voor je eigen persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

Medium Claire