Paragnost Eddie en Consulenten

Be-spiegel-ing

Be-spiegel-ingWat je ziet is, is meestal niet wat er werkelijk speelt….je kan de werkelijkheid pas zien als je in de spiegel kijkt en geen weerspiegeling meer ziet.

Om het met de woorden van Jung te verwoorden: Hoe meer projecties tussen het onderwerp en de omgeving worden geplaatst, des te moeilijker wordt het voor het ego om door de illusies heen te kijken.

Wat je op anderen projecteert is het spiegelbeeld van wat je in jezelf ontkent. De spiegel van de geest is ‘ vervormend ‘ en daarom herken je je eigen portret niet. Is het meisje werkelijk zo verschrikkelijk of bekritiseer jij haar om jezelf te sussen en gerust te stellen?
Het is je eigen kwetsbare, verbleekte uiterlijk dat je afschrikt en het feit dat je voelt dat je niet zonder kan om te slagen. Zij die vol vuur de dief verwensen en verachten, pretenderen eerlijk te zijn, maar diep van binnen zouden ze graag iets voor niets willen ontvangen.

Mensen die een explosief karakter haten, willen niet hetzelfde zijn als de woedende gek, maar verachten in werkelijkheid hun eigen onderliggende onderdrukte boosheid en woede. En zo kunnen we in onszelf onderzoeken wat onze diepe afkeer in werkelijkheid voor onszelf weerspiegelt.

De buitenwereld weerspiegelt de innerlijke wereld. De dingen die jouw afkeer voor anderen losmaken, zijn die aspecten die je in jezelf hebt onderdrukt. Wat je in een ander tegenkomt, is dat wat je psychologisch bij jezelf dient te onderzoeken.

Zelfverbeelding is de onderwerping van de ziel en dit vraagt om in die spiegel te kijken, diep te kijken. Je kan iets moois of iets lelijks zien, maar denk eraan: je ziet altijd jezelf.

Je kan een einde maken aan de illusie , je kan ervoor kiezen jezelf aan anderen te laten zien zoals je bent. Je kan onbewust houdingen, handelingen en ideeën van anderen overnemen in plaats van echt jezelf te zijn, bewust of onbewust imiteren.

De duisternis die aan elke persoonlijkheid kleeft, is de deur naar het onderbewustzijn en de poort van dromen