Paragnost Eddie en Consulenten

Symbolische betekenis van ‘ veren ‘

Symbolische betekenis van ‘ veren ‘ Lang geleden beschouwden de Grieken veren als een aanwijzing voor de toekomst volgens de kleuren, de vormen en hoe ze lagen/ vielen. Een witte veer die voor je neerdwarrelde betekende dat de goden je goedgezind waren en aan jouw kant stonden.
Nu beschouwen we een witte veer als een boodschap van een engel of een dierbare geliefde die contact met je wil leggen. Meer en meer mensen zijn attent op het opmerken van witte veren en gaan er niet aan voorbij. Over een veer heenstappen zou kunnen betekenen dat je je onbewust/ bewust voor liefdevolle hulp afsluit. Meestal gebeurt dit onbewust.
Sommige mensen vragen in moeilijke omstandigheden hulp en richten hun gebeden tot de Engelen, tot God , tot dierbare overledenen…..maar heel vaak worden richtingwijzers, boodschappen, signalen gegeven waar heel weinig aandacht aan wordt geschonken. Wij, aardse mensen, hebben vaak geen idee hoé die richtingwijzers naar ons toekomen, omdat we vanuit onze aardse perceptie, ons aards denken, duidelijk aardse tekenen te zien krijgen. Vaak zijn de signalen heel subtiel en die signalen opmerken vraagt om een rustige geest en een open hart/ mind. Laat de manier waarop je richtingwijzers, signalen, boodschappen wenst te ontvangen helemaal open in het vertrouwen dat Spirit, het Universum heel goed weet wat je vraagt én in een situatie jou het beste kan dienen. Want dit is hoe het Universum werkt en niet andersom. Denken dat we het Universum kunnen manipuleren, zoals mensen op aarde elkaar manipuleren, zoals systemen mensen manipuleren, werkt niet. Dat we op aarde kunnen veinzen, tot daar aan toe, maar het Universum weet met welke intentie je vraagt.
Als je het gevoel hebt dat er geen tekenen naar je toekomen, kan het heel goed zijn dat je je hebt afgeschermd hebt ( onbewust). Misschien wacht je al zo lang op hulp dat je je teveel focust op je vraag en niet op het antwoord. Stel jezelf dan de vraag of je het antwoord wel écht wil weten? Indien je het antwoord wil weten, word je dan bewust van de antwoorden die naar je toekomen en dit kan op heel veel manieren. Het kan zijn dat je een gesprek opvangt, wat een antwoord is op je vraag, het kan evengoed via een liedje dat je op de radio hoort…tot een mooie veer die voor je voeten valt of ligt. Of het zien van veel prachtige veren na elkaar op één moment. Ik neem in dit geval ook altijd de veren met heel veel dankbaarheid mee naar huis en verbind me met hetgeen ik als informatie/ boodschap mag ontvangen. Ik herinner me de periode dat de bekende Christiane Beerlandt overleden was en ik helemaal van slag was door haar plots heengaan. Ik had me namelijk voorgenomen haar eerstdaags te bezoeken, omdat ze ook nog eens heel vlakbij woonde. Ik was er helemaal het hart van in en kon het nog steeds niet geloven. Ik ontvang een uitgebreide mail rond haar plotse heengaan en begreep de boodschap via de symbolen die haar partner heel innemend deelde met ons. En toch, het verdriet dat ik voelde was heel diep. Ik besloot met mijn partner te wandelen, het bos in en ik vroeg heel stilletjes ‘ Laat me maar zien lieve Christiane, dat alles goed met je gaat ‘ . Ik gaf mijn vraag met heel veel verdriet over ….en mijn partner en ik zetten onze wandeling in stilte verder. Ik keek naar de grond en voor mijn voeten lag een prachtig en perfect gevormd piepklein wit veertje. Ik reageerde blij enthousiast uitgelaten dat mijn partner even schrok …ontroerd en blij dat de tranen stroomden en dankbaar dat ik een zo duidelijk teken had ontvangen. Ik vertelde mijn partner waarom ik bij dit lieve kleine fragiele veertje zo diep ontroerd was. We weten allebei hoe verrassend het Universum of Gene Zijde ons laat zien, horen, voelen…en weten ook dat het open staan om te ontvangen het énigste en belangrijkste is, de manier waarop laten we over aan het Universum of Spirit.
Thuisgekomen, legde ik naast haar foto het veertje, brandde een kaarsje en voelde ik me blij en dankbaar dat dit haar manier was om te laten weten dat het goed met haar ging. Het werd dus een heel andere ontmoeting dan ‘ gepland ‘. Het was goed zoals het was.
De antwoorden die we zoeken, zijn overal om ons heen. Een overleden dierbare, een geest, zelfs een engel….heeft een boodschap voor je die positief voor je is.
Kijk vooral naar de tekenen die de natuur je geeft uit de wereld van onze overleden dierbaren….en vertrouw op wat je met je subtiele zintuigen hoort, ziet, voelt.