Paragnost Eddie en Consulenten

Sjamanisme

SjamanismeSjamanisme is één van de oudste en meest authentieke helingsystemen.
Al vér voordat er artsen waren, waren en zijn de sjamanen de genezers in de samenleving zoals we dat regelmatig konden zien in films en documentaires.

Over heel de wereld is het sjamanisme verspreid en voor de sjamaan heeft alles een ziel en werken zij ook vanuit de liefde voor de natuur en voor de mens.
Omdat het Sjamanisme een bedreiging was voor de gevestigde orde en voor de zogenaamde geciviliseerde beschaving is het door de religies verdrongen.
Maar de ziel lijdt steeds meer onder alle bedreigingen vanuit de stresserende maatschappij en de mens voelt dit steeds intenser aan. Ziekten die gerelateerd zijn aan stress en kunstmatig veroorzaakte milieurampen vormen angstige en paniekerige mensen. De mensen zoeken een uitweg uit hun angsten en problemen en sjamanen kunnen hier veel goed werk doen.

Oude rituelen komen weer tot leven en men ziet steeds weer meer bijeenkomsten en cursussen nieuw leven in worden geblazen en de mens komt weer tot bewustzijn we ontwaken gelukkig weer.
Het sjamanisme is niet bedoelt om je volledig uit de maatschappij terug te trekken zoals geen enkel geloof of helingsysteem dat zou mogen doen. We zijn en blijven op de aarde en ook als zodanig nodig om elkaar te helpen en te ondersteunen in de tijd dat we op de aarde leven.

Vele mensen voelen zich niet meer thuis op de aarde en zoeken een weg om te ontsnappen uit het systeem waarin we leven. Ik heb daar alle begrip voor het is ook niet eenvoudig om je hoofd boven water te houden en je leven te leven zoals jij het goed dunkt maar vluchten is niet de bedoeling ervan. Eerder met beide benen op de grond blijven staan en niet het middel gebruiken om het doel te bereiken.

Velen zogenaamde sjamanen denken dat ze als zelfbenoemd sjamaan legitiem drugs kunnen gebruiken en zijn ook voortdurend in een staat van delirium.
Het sjamanisme is te mooi en te zuiver om dit te ontkrachten door egotripperij en men dient zorgvuldig en zinvol om te gaan met alles wat leeft op onze planeet.
Velen hebben eerdere levens gehad als sjamaan en herinneren zich de tijd als healer in andere tijden. Ook ik heb levens als healer gehad en ben daardoor ook nog steeds bezig met mijn weg daarin te vervolgen.

Nooit zijn we daarmee klaar omdat we steeds weer meer de toegang tot diepere verbinding mogen volgen.
Uiteindelijk gaat het erom dat de mens op aarde in welke hoedanigheid ook een instrument van Gods wil is en niet meer dan dat . Wij laten ons leiden door de energie die we ontvangen vanuit de rijken en daardoor kunnen we de verbinding met onze broeders en zuster de voorouders tot stand brengen.
Hiermee wil ik aangeven dat wij allen slechts dienaren zijn van God en dat we diens vertrouwen niet mogen beschamen door vanuit ons ego te werken zoals zoveel healers doen.

De mooie rituelen en de samenwerking met de krachtdieren die we tot onze beschikking mogen hebben zijn zuiver en puur en alles wat daar aan ego tussenkomt brengt slecht disharmonie en een vertekend beeld van de realiteit.
Voel goed in als je de samen werking met een sjamaan aangaat en luister absoluut naar je onderbuikgevoel want een goede sjamaan is nederig en volkomen in balans met de elementen.

Lees eerst wat het sjamanisme werkelijk inhoudt en ga daarna af op je intuïtie want er zijn heel goede en zuivere sjamanen maar ook absoluut zelfuitgeroepen sjamanen die meer kwaad dan goed doen en je juist verder van je pad af brengen.

Het sjamanisme is mooi en zuiver laten we er zorg voor dragen dat het mooi en zuiver blijft.

Warme knuffel,
Elisa