Paragnost Eddie en Consulenten

Hoe werkt je intuïtie?

Hoe werkt je intuïtieHoe werkt je intuïtie en hoe kan je deze vertrouwen?

Tijdens mijn consulten met cliënten merk ik vaak dat mensen niet zo goed begrijpen hoe hun intuïtie werkt of hoe ze daar op kunnen vertrouwen. Ik zal proberen dit op een eenvoudige manier uit te leggen.

Als eerste wil ik duidelijk maken dat iedereen een intuïtie heeft. Het is iets wat ieder mens vanaf zijn geboorte mee heeft gekregen. Het kan in meer of mindere mate  zijn maar iedereen heeft een intuïtie en iedereen kan leiding ontvangen via zijn/haar intuïtie.

Onze intuïtie drukt zich uit via onze gevoelens  . Wij mensen hebben een heel palet aan gevoelens en emoties van vrolijk, enthousiast, blij tot somber, boos, gefrustreerd en depressief. Als we deze gevoelens zouden onderverdelen dan zou je twee groepen kunnen maken namelijk gevoelens die goed voelen en gevoelens die niet zo goed voelen. Dus grofweg gezegd zijn er maar twee gevoelens het voelt goed of het voelt niet goed

Je hogerzelf of ziel laat middels deze twee gevoelens merken wat goed voor je is of niet. Het gebruikt hiervoor je lichaam. Hier een voorbeeld. Stel je loopt met een vriend of vriendin door de stad en je vriend of vriendin komt iemand tegen en stelt jou voor aan deze persoon. Je geeft die persoon een hand en je voelt in een keer een soort van knoop in je buik. Je voelt je plots naar en onbehagelijk. Iedereen van ons herkent dit denk ik wel. Dit is een intuïtief teken van je ziel om je duidelijk te maken, stop, even pas op de plaats hier is iets aan de hand wat je aandacht verdient. Vaak doen we dit soort gevoelens af als zijnde onzin, maar toch is dit geen onzin. Je ziel geeft je een duidelijk teken namelijk er is iets aan de hand. Zo kan het natuurlijk ook zijn dat je iemand een hand geeft en je totaal blij voelt en opgewekt ook dat is een teken van je ziel.

Bij het maken van beslissing is het dus zaak goed op te letten hoe jij je voelt. Als je echt gevoelens krijgt die niet fijn voelen luister daar dan naar stap daar niet overheen. Het is je ziel die schreeuwt om je aandacht en je op die manier probeert te beschermen door duidelijk te maken dat je nog eens goed naar de zaak moet kijken voordat je een beslissing neemt. Ik zeg altijd bij twijfel nooit inhalen. Als het niet goed voelt, voelt het niet goed en dat is niet voor niets. Neem dit soort gevoelens serieus. Je ziel is als een helikopter en vliegt boven je leven mee. Het ziet dus al veel eerder wat je te wachten staat als je een bepaalde weg in zou slaan. Het heeft een veel groter beeld heeft van alles en weet waar de keuzes die je maakt je naar toe zullen leiden. Jij denkt misschien van, als ik hier rechts afsla dan gaat het wel goed, terwijl je ziel misschien al van grote hoogte kan zien dat je recht op een waterval afloopt. Luister naar de gevoelens en signalen van je lichaam ze zijn je ziels manier om duidelijk te maken wat goed voor je is of niet