Paragnost Eddie en Consulenten

Nooit uitgeleerd

Nooit uitgeleerd.Ontwikkelen we zo tot ons 20ste levensjaar onze intelligentie en denken we dan vaak, nu is het klaar, begint het eigenlijk pas. Dan komt op onze emotionele intelligentie veel meer de nadruk te liggen. Datgene wat je op het gebied van emotionele intelligentie in je jeugd is aangeboden, is datgene wat je kent en meeneemt in je volwassen leeftijd. Maar is dit voldoende geweest, is de vraag.

Gisteravond gaf ik een workshop “laat je onderbuik spreken.” Een tiental cursisten hadden zich uit eigen beweging ingeschreven, want de tekst waarover de workshop zou gaan, trok hun enorm aan. De groep bestond voornamelijk uit veertigers en ouder. Op zich een teken aan de wand, waarbij ik niets invul. Het teken waar ik op duid, is dat mensen die al even in de volwassenheid leven, toch moeite hebben, zich staande te houden en op zoek zijn naar ondersteuning. De workshop richt zich namelijk op, hoe communiceer ik met de buitenwereld, zonder telkens in mijn emoties te schieten en waarom bedenk ik mij altijd achteraf wat ik in bepaalde situaties beter had kunnen zeggen.

De deelnemers waren allen bezig met zelfontwikkeling en waarom! Ze kregen vaak te horen dat ze te direct waren in hun uitspraken. Of dat mensen hun negeerden en ze niet begrepen waarom. Maar ook dat samenwerken met collega’s op het werk heel stroef verliep, omdat in hun ogen de ander zo’n starre houding heeft en niet voor welk gesprek dan ook openstaan.

Velen van jullie worstelen met exact hetzelfde. Want kijk maar eens naar het nieuws, dat staat bol van mensen die overspannen en depressief zijn. Of hoeveel relaties er niet stranden. Mensen die niet kunnen meekomen in de maatschappij. Vaak zijn dit berichten die we lezen, en voor kennisgeving aannemen. Achter zo’n berichtje zit een hoop leed. Het leed dat zich uit in boosheid, frustraties, niet geaccepteerd worden, gekwetstheid en al mijn cursisten van gisteravond hadden hier last van.

Dan denk je dat je op je 20ste volwassen bent, echter het feest begint dan pas. Dan begin je met het echte werk! Waarom hebben mensen zoveel moeite zich staande te houden? Omdat de nadruk te veel ligt op de intellectuele ontwikkeling en helaas nog veel te weinig op de emotionele ontwikkeling. Na veel teleurstellingen besluit je dat je zo je leven niet verder wilt leiden en zoekt hulp en ondersteuning. Ze willen weten waarom hun leven niet loopt, zoals bij anderen. Ze willen weten waarom relaties in hun leven niet willen lukken? Waarom ze altijd moe zijn, moe van elke dag, een soort van gevecht leveren met anderen. Want ik ben helemaal niet hard, ik ben juist lief van binnen, waarom zien anderen dat niet!

Dit zal je herkenbaar in de oren klinken. De meesten van ons worstelen hier mee, en dan is er voor jullie laagdrempelige ondersteuning en hulp beschikbaar. Hulp die je online kunt vinden. Je kunt het zo gek niet bedenken of deze website heeft het in huis. Allerlei specialismen zijn er vertegenwoordigd.

Stel voor je zit thuis met een burn out en je moet er niet aan denken dat je op stap moet gaan voor een training, of een consult. Je bent immers al zo uitgeput. Welnu, onze Wicca website  helpt jou graag van je burn out af. Het enige wat jij daar voor hoeft te doen, is vanuit huis regelmatig chatten of bellen met een van de consulenten.

Naast spirituele consulten op deze website, zijn heel veel andere disciplines vertegenwoordigd. De wereld wordt sneller, en gemak dient de mens. Waarom telkens de deur uitgaan voor een behandeling, terwijl dat ook online kan met een professional.

Het is de nieuwe wereld waar wij langzaam aan naartoe aan het groeien zijn. Online aangeboden hulp is net zo effectief als hulp face to face.