Paragnost Eddie en Consulenten

Mahayana traditie

Blauwe BoeddhaVolgens de Mahayana traditie zijn er oneindig veel Boeddha’s. Ze vertegenwoordigen verschillende aspecten van de absolute Boeddha-energie zoals compassie, wijsheid, kracht en leegheid. De Blauwe Boeddha is het aspect van Heling.

De Blauwe Boeddha heet ook wel de Medicine Boeddha of de Helende Boeddha.

Iedereen die voor zichzelf of anderen heling wenst kan de volgende Medicijn Boeddha meditatie doen: Vind eerst maar even een rustige plek. Dat scheelt.

Haal aan paar keer diep adem, ontspan je geest en maak hem leeg. Laat eventuele gedachten die opkomen voorbij gaan als wolkjes.

Richt je op de leegte.

Visualiseer de Medicijn Boeddha, stralend en enigszins doorschijnend blauw, zoals op de afbeelding: met de (myroban) plant in de rechterhand, deze hand ligt op de knie als een gebaar van geven. De linkerhand rust in zijn schoot, met zijn vingers houdt hij een schaal met helende nectar vast. Hij is gekleed in drie monniken pijen en zit in de lotus houding op een duizendbladige lotus. Dat is al een troon die zijn kaliber aangeeft.

Zie of visualiseer de ruimte er omheen als een prachtig landsschap met objecten en kleine offers (zoals wierrook, stenen, etc.) die mooi en plezierig zijn voor je. Nodig de Blauwe Boeddha dan uit. Geef hem je offers en vraag hem om zijn zegeningen en verlichte energie over je uit te strooien. Vraag hem dan om op je hoofd te gaan zitten, want dat geeft een sterke meditatie, en vraag hem dan al zijn helende kracht in en om je heen te stromen en je te compleet vullen met zijn helende kracht.

Bid vervolgens dat hij al zijn helende krachten aan jou schenkt en weet en ervaar dat dat ook gebeurt. Als je gevuld bent, zie dan hoe de energie uitstraalt naar anderen die heling nodig hebben en zie het vervolgens over de hele aarde uitstromen. Zie dan een lichtstraal vanuit hartcentrum van de Blauwe Boeddha, zo helder als honderd reizende zonnen in jezelf en richt deze straal via je hart op anderen, op vervelende ziekten en op alle lijden.

Koester je helemaal in het Licht van de Blauwe Boeddha en geef het door naar alle plekken en wezens die het nodig hebben. Vervolgens visualiseer je jezelf en alle wezens op aarde in een staat van leegheid. Richt je op de leegte en vermenging daarin met de energie van de Blauwe Boeddha. Het belangrijkste aspect van deze meditatie om een krachtige sterke compassie te hebben voor anderen en een vervent vertrouwen voor jezelf.

Als je genoeg gedaan hebt, rond je de meditatie af: vingers en tenen even bewegen, paar keer diep zuchten, ogen openen, voeten op de grond voelen. En je bent weer piekfijn.

Moge deze oude wijsheid je verlichting brengen en deel het vrijelijk met anderen. Geniet! Je kan met Reiki een inwijding doen in de energie van de Blauwe Boeddha, als je dat wilt. Daar zit een uitgebreide handleiding bij, die wel een beetje studiestof is maar heel veel tools geeft om uitgebreid met deze energie te werken.

Alle informatie is te vinden op internet.