Paragnost Eddie en Consulenten

Liefde als ontdekkingsreis

Liefde als ontdekkingsreisJe bent verliefd op een man of een vrouw en bijna onmiddellijk gaan de gedachten uit op een relatie. Wanneer wordt het een relatie?
Wanneer gaan we samenwonen en zie je ook kinderen? Worden we samen oud? Ik zou heel graag trouwen, zie je dat ook gebeuren?
Dit zijn vragen die ik vaak beluister.
Is er iets mis met elkaar te leren ‘ontmoeten’?
Geen van jullie beiden kent elkaar. Je kan het gevoel hebben elkaar te kennen vanuit een diepere laag. Doch je hebt ook te maken met elkaar als gevormd persoon.
En eigenlijk kan je elkaar niet helemaal kennen. De ander blijft een stukje mysterie.
Je kan het stukje mysterie bij elkaar willen ontrafelen,, doch dit is niet mogelijk.
De vreugde van het ontdekken en ontmoeten van elkaar. Door dieper in de ander te raken, zijn/haar gevoelens te kennen, zijn/ haar gedachten, zijn/haar diepere roerselen, ga je ook je eigen diepere roerselen kennen.
Je wordt spiegels voor elkaar.
Sommigen houden niet van het woord spiegels omdat het vaak op een negatieve manier wordt gehanteerd.
Opnieuw ontmoeten, opnieuw beginnen en elkaar niet als vanzelfsprekend beschouwen.
Dit is het verschil tussen de meubels en jullie. Het meubilair is elke dag hetzelfde. Jullie blijven niet dezelfde persoon. Jullie veranderen innerlijk en uiterlijk.
Niemand blijft hetzelfde.
Eigenlijk wil je ook de liefde zo snel mogelijk wettelijk vastleggen, binnen de wet. Dat geeft zekerheid. Hoop je. Zekerheid beloven is een illusie en een fantasie. Niemand kan beloven dat de liefde tussen jou en je geliefde stand houdt.
Waar liefde een ontmoeten wordt, is er ruimte om te ontdekken en te groeien.
De liefde gaat dieper met een hogere kwaliteit van intimiteit met meer kansen naar een langdurige duurzame verbinding.
Dat kan de wet nooit garanderen.
De garantie is een innerlijk proces. Het is een stille verbintenis vanuit het hart. De verbinding draagt het goddelijke in zich.
Liefde is als een rivier, stromend en oneindig en kent geen stilstand.
Liefde tussen mensen kunnen eindigen, maar de liefde is een innerlijke doorgaande stroom.
De vraag is waarom zo een haast? Is ontmoeten niet voldoende dan? Geeft elkaar ontmoeten een onzeker gevoel? Is een relatie hebben dan een soort van garantie, een waarborg?
Ben je zo bang dat je de ontmoeting voorspelbaar wilt maken? Wil je de ontmoeting tot zekerheid maken en liefst zo snel mogelijk?
Je bent voortdurend op reis naar jezelf en de ander in het elkaar blijven ontmoeten. Nieuwe manieren om elkaar lief te hebben en samen te zijn.
En eigenlijk is ieder mens een oneindig mysterie, want hoe meer je denkt elkaar te kennen, hoe mysterieuzer de ander wordt.
Liefde mag een voortdurend avontuur zijn. Bind je elkaar vast, dan verdwijnt de magie van het ontdekken is wordt een relatie als het meubilair.