Paragnost Eddie en Consulenten

Je moet niets

Je moet niets

Je moet niets. We moeten zoveel van onszelf. Het is het moeten dat er voor zorgt dat de mens zichzelf ontmoet. We leren te moeten. Als kind weet je niet beter, dan dat je moet. Je moet luisteren. Je moet lief zijn. Je moet dank je wel zeggen. Naar school, op tijd, in de rij, huiswerk en vooral ook luisteren naar wat je ouders, je omgeving je allemaal vertellen, van je vragen en verlangen.

We moeten van onszelf heel veel

Op volwassen leeftijd weten we niet beter dan dat we moeten. Maar zijn we daar als mens voor bedoeld? Maken we ons eigen leven op deze manier op voorhand al niet nodeloos ingewikkeld en steven we hierom op een gegeven moment niet allemaal een keer af op de bodem van een diepe put?

Dat gebeurt inderdaad, eigenlijk iedereen loopt door al wat die moet als kind en later van zichzelf, omdat die niet beter weet. Vast op al dat moeten. Wat er eigenlijk gebeurt is, dat je de verbinding met jezelf helemaal bent kwijtgeraakt.

Door te moeten raak je de verbinding met jezelf kwijt

Wat moet je je voorstellen bij die verbinding? Dat jij voelt, verbonden bent met je buikgevoel. Dat dat je kompas is. Dat aangeeft, hier voel je een grens, anticipeer er op. Hier voel je geen respect, zeg er iets van. Hier ga ik mijn eigen grenzen over, mijn lichaam geeft vermoeidheid aan.

Maar dit alles moet wijken vanwege dat moeten. Denk je dat je ziel hier blij en gelukkig van wordt? Die draag je mee onder je arm, die hijgt en puft, krijgt geen aandacht. Je geeft immers jezelf op geen enkele manier aandacht.

We negeren ons buikbrein

Je negeert elk teken, omdat je de verbinding met jezelf verloren bent. Je hebt het vaak niet eens in de gaten. Ja, je staat vermoeid op, maar ach een douche en snel weer door. Er staan toch afspraken? Moet toch werken, wie moet het anders doen.

Het is het moeten dat er voor zorgt dat de mens zichzelf ontmoet, zeggen wij bij Paragnost Eddie als mediums en consulenten. Je wordt namelijk op een gegeven moment teruggefloten. Letterlijk stilgezet.

Je komt vanzelf tot stilstand

Dan stilzetten, kent vele vormen. Een verbroken relatie, ruzie met je kind, ontslagen worden. Niet weer snel een nieuwe baan vinden, een ziekte, een ongeluk. Eigenlijk, wat wij als mens zien als een grote tegenslag in ons leven.

Is een moment dat je stil zou moeten staan bij jezelf en aan de slag zou horen te gaan met jezelf te ontmoeten. Wat inhoudt. Ik begin in te zien en te voelen dat ik mijzelf voorbij loopt. Dat ik niet eens kan genieten van het alleen zijn. Even geen werk te hebben, de tijd te nemen te genezen van ziek zijn.

Je ontdoen van het moeten ontmoet je jezelf

Het jezelf ontmoeten, is je ontdoen van alles wat je jezelf hebt aangeleerd van wat moet. Je moet namelijk helemaal niets! Maar ja, dan is er ook geen geld, zo simpel is het. Zie je waar onder andere dat moeten vandaan komt?

Van opgelegde plichten, die tot ons 67ste jaar ons leven in feite bepalen. Dan pas heb je de ruimte je eigen tijd te mogen bepalen, maar mag je blij zijn als je nog goed van lijf en leden bent. Er klopt dus iets niet in het leven van de mens.

Getraind om te moeten, valt die een keer stil door een nare omstandigheid. Om er achter te komen dat het leven dat hij leidt, niet zijn leven is. Dat er iets fundamenteels ontbreekt. De prachtige verbintenis met zichzelf. Dat je als mens niet eens weet waar jij nou zelf echt gelukkig van wordt.

Zolang je dat niet weet, kun je er ook niet naar streven en zal moeten onderdeel blijven uitmaken van jouw aardse leven. Is dat nou wat je voor ogen hebt? Bel eens met Paragnost Eddie, om jezelf te gaan (0nt)moeten.