Paragnost Eddie & Consulenten

Labyrinten

LabyrintenHet labyrint een ervaring apart. Vaak verward met het doolhof. Waarbij we gelijk het verschil benoemen; In een labyrint kan je niet verdwalen, er is maar een weg naar binnen, je kan geen andere richting in dan dat wat het labyrint je laat lopen, tot het centrum. Vanuit het centrum zal je dan dus ook de terugweg moeten gaan.

In een doolhof mag je kiezen, mag je dwalen! Ga je rechts, ga je links? Raak je in de war? Ja of Nee? Blijf je staan? Er is geen richting in een doolhof, je mag staan en gaan waar je wilt.

Er zijn vele labyrinten die men kan lopen, er zijn hele parken met vele varianten. Diverse vingerlabyrinten, soms kan je zelfs met links en rechts een vingerlabyrint lopen. Bij vele kerken staan labyrinten afgebeeld. In sommige kerken zijn labyrinten op de vloer te vinden. (Soms verstopt onder de stoelen).

Wat gebeurd er?

In een labyrint keer je naar binnen (de heenweg), wat zit er bij jou van binnen, wat ervaar jij? Verbinding met je hogere zelf of meditatief. Blijf je ergens staan? Geniet je ervan? Of zit er juist een blokkade of angst?

Ga je nu terug of ga je door? Durf je er doorheen te breken? Of wil je juiste even een stukje terug in vertrouwen, of om te overdenken? Neem je de sprong? Rustig of Snel? Wat gebeurd er nu eigenlijk in jezelf?

Op jou tempo kom je in het centrum, blijf daar eens staan. Hoe voelt jou centrum, het centrum van jou universum?

Bij de binnenweg heb je het ook over de jaren achter je, iedere ‘ring’ staat voor een aantal jaren.

Bij de terugkeer loop je het labyrint naar buiten gericht. Weet je al hoe je je voelt, en wat je wilt? Voordat je het labyrint in loopt kan je jezelf een vraag of doel stellen. Als je genoeg naar binnen durft te keren, is er grote kans dat je het antwoord krijgt in het labyrint en hoe daar mee om te gaan, of iets uit te voeren. Hoe durf je de toekomst in bij het terugkeren van het labyrint. Durf jij uit te zetten wat je ervaren hebt?

Het labyrint correspondeert ook met de chakra’s. Er zijn 7 Chakra’s (standaard) over chakra’s is veel te vertellen. Maar standaard werken velen met de 7 chakra’s. De wortel, sacraal, zonnevlecht, hart, keel, derde oog, kruin chakra’s. Iedere chakra correspondeert met een lichaamsplek, kleur en de nodige eigenschappen.

Weer een andere manier om het labyrint in te gaan …

Verwerking is ook mogelijk in het labyrint. Zo kan je bijvoorbeeld als je werkt met het vingerlabyrint, door de stand van handen en vinger, eventuele blokkade herkennen en verbinden met leeftijd en chakra.

Doe dit wel samen met een therapeut, je weet immers nooit of eigenlijk wel zeker dat er iets los komt welke wijze dan ook.

Meditatief het labyrint lopen is zeer fijn. Even helemaal nergens aan denken, gewoon even niets. Voor de mensen die gevoelig zijn voor in trance te gaan, hou daar rekening mee! Je kan behoorlijk in trance raken afhankelijk van je gevoeligheid.

Het vingerlabyrint

Er zijn er diverse, hier wordt uitgegaan van een vingerlabyrint op een plank, zowel rechts als links, er zijn er dus twee. Met je vingers loop je het labyrint. De coach of therapeut kan daaruit heel veel aflezen. Net als het gewone labyrint gebeurd er van alles. De werking van het vingerlabyrint is in zoverre anders dat beide hersenhelften worden aangesproken, en in evenwicht gebracht kunnen worden.

Het is te gebruiken, als coach tool, als trauma verwerkingstool, meditatief, rustgevend etc. Er zijn mensen die heel veel moeite hebben met het lopen van het labyrint. Afhankelijk van de eigen inzet, gebeurd er heel veel als men vol houdt. Een balans in de hersenhelften die veranderingen en/of evenwicht inzetten.

Het vingerlabyrint doet daadwerkelijk iets met de hersenen. Net als eft, emdr, bb (brain balancing) en andere therapieën. Doet iemand dit met adhd, autisme, tia en andere ‘zaken’  die met de hersenen te maken hebben, zal er moeite zijn om direct goed het labyrint te kunnen lopen. Echter met geduld en doorzettingsvermogen is er veel mogelijk.

Note: bij een tia of andere zaken, wel medisch toezicht nodig!!