Paragnost Eddie & Consulenten

Kracht van belangstelling

De kracht van belangstelling De kracht van belangstelling. Belangstelling is een vorm van positiviteit. De ontplooiing van positieve emoties maakt je gelukkiger en creatiever. Je voelt je weliswaar volkomen veilig, maar iets nieuws of anders trekt je aandacht en geeft je een idee van het mogelijke of mysterie. Anders dan vreugde en sereniteit vraagt deze omstandigheid wel om inspanning en extra aandacht. Je bent volledig gefascineerd. Je wilt onderzoeken en je onderdompelen in wat je nu net aan het ontdekken bent.

Dat gebeurt als je een nieuw pad in het bos ziet en wilt weten waar het naartoe gaat. Of, als je nieuwe uitdaging(en) ziet, waarmee je bestaande vaardigheden kunt uitbouwen. Of als je een mooi boek leest, waardoor je openstaat voor nieuwe ideeën en inspiratie op doet. Als je belangstelling hebt, voel je je open en levendig. Je voelt je horizon letterlijk verbreden en daarmee ook je eigen mogelijkheden.

De intense trekkracht van belangstelling zet je aan om te onderzoeken, nieuwe ideeën op te doen en meer te leren. Wanneer greep belangstelling jou voor het laatst? Wanneer voelde je je echt helemaal alert en nieuwsgierig, diep geïnteresseerd in mysteries of mogelijkheden die zich voordeden? Wanneer voelde je je zowel veilig als gefascineerd door iets nieuws en onbekends? Wanneer voelde je je intens openstaan en voller leven, alsof je eigen innerlijke horizonnen zich voor je eigen ogen verbrede? Wanneer voelde je een intense drang om meer te leren, om je volledig onder te dompelen in nieuwe ontdekkingen en een ware kracht aan nieuwe inspiratie op te doen?

De antwoorden op deze vragen maken je bewust van wat belangstelling op die momenten met je deed en het doet je beseffen hoe krachtig eigenlijk belangstelling is. Het mooie van emoties is, dat ze erg individueel zijn en meer afhangen van je eigen innerlijke interpretatie. En zorgen daarom ook voor een gezond lichaam en geest.

Warme groet, Medium Chantal