Paragnost Eddie en Consulenten

Karma in zijn soort(en)

Karma in zijn soort(en)

Al enige tijd ben ik me wat aan het storen, over de opvatting Karma die ik om me heen en op tv hoor.
Quotes zoals, Karma is a bitch, is goed voor mijn karma, what comes around goes around en dat spiritueel geneuzel, wat de lading op dat moment dient te dekken als ‘’het komt wel goed, of zei ik het niet.. Het gaat echter veel verder.
En dit begrip houdt niet op als je bijvoorbeeld, bij een bouwmarkt  een paar spijkers uit een zakje haalt, en dat je een periode later een product aan moet schaffen, met als gevolg dat je er thuis achter komt dat er maar de helft in zit. J ppff en als ‘’karmische’’ druppel die de emmer doet overlopen kom je tot de conclusie dat je het bonnetje ook al hebt weggegooid..
BALEN! Maar we duiken er eventjes wat bewuster in,
Veel leesplezier.

Karma komt voort uit oud geloofssysteem, dat zegt, dat alles wat we doen een oorzaak heeft, waarvan we later de gevolgen ervaren, het geloof in karma is een manier, om naar de universele wet van oorzaak en gevolg te kijken (dit is een onveranderlijke wet).

Maar deze wet betekent niet dat we gestraft of geblokkeerd moeten worden vanwege onze ervaringen uit het verleden.
Het is precies het tegenovergestelde. Deze wet van oorzaak en gevolg, is er voor ons om ons van het verleden te verlossen.
Om te beginnen is het idee van het verleden gebaseerd op een geloof in lineaire tijd.
We weten dat ‘tijd’ in werkelijkheid simultaan is, en niet lineair met andere woorden;
Alles wat je hebt ervaren of alles wat je ooit zult ervaren, gebeurd NU, op dit moment.
Dat is omdat er geen ander moment is dan NU.
De mensen op aarde hebben het geloof in tijd zoals verleden, heden en toekomst gecreëerd als een manier om hun groei in wat ze allemaal bereikt hebben te meten.

De spirituele waarheid is echter, dat we al zo perfect en gekwalificeerd zijn als we ooit hadden willen zijn..
We zijn al ‘’thuis’’ en tevens perfect op alle niveaus. Terwijl we ‘één zijn’ met die kracht die ons geschapen heeft. Het enige pad of doel in het leven, is om te realiseren dat wat we willen, al bezitten.
Zodra we dat realiseren, ervaren we dat ook echt!!

Laat het me nog eens anders zeggen.
Want het is belangrijk dat dit uitgelegd word in heldere en simpele woorden..
Er bestaan op dit moment verschillende werkelijkheden naast elkaar.
Het helpt misschien om te denken als verschillende films die elk in een dvd speler bij de t.v. staan.
Je kan elke film starten die je wilt en je hebt van niemand anders toestemming nodig.. ‘’jij bent hier de autoriteit’’ Bijv. één film is werkelijk een fantastisch meesterwerk, dat jou in je kracht zal zetten en je zal inspireren! Een andere film is een goedkope middelmatige film, en weer een andere film, is een komische aaneenschakeling van fouten waarin de karakters van het ene in het andere probleem terecht komen.
Dan is er nog de tragische film, gevuld met zware drama en liefdesverdriet en problemen van elk ander denkbeeldig soort..
Al de deze genres van film bestaan tegelijkertijd, en wachtend om afgespeeld en vooral ERVAREN te worden..
En JIJ beslist, gebaseerd op de gedachten die jij kiest te denken. Het is voor ons allemaal belangrijk, om te begrijpen, dat we ‘echt zelf’ onze gedachten kiezen en daarmee ook de film over het type leven dat we nu ervaren. Kortom; je hoeft het recht om de mooie/harmonieuze film te ervaren Niet te verdienen. (speel hem af, en ervaar hem)!

Als je je gedachten als gewoon een gedachten erkent brengt dat vrijheid. Maar als je je gedachten als realiteit beschouwd, dan kom je vast te zitten…
Lieve mensen.
Pak het, en ben ‘de regisseur’ over je eigen leven, gedachten en karma.
Zelfs met Sinterklaas en Kerst. En weldra staat er een prachtig en bewust 2018 voor je klaar..

Warme hartengroet.
Tony